Bosna i Hercegovina     | 26.12.2018. 15:46 |

Sindikat radnika policije RS-a poziva na suzdržavanje od nasilja

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26. decembra (FENA) - Iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) pozvali su sve aktere jučerašnjih događaja u Banjoj Luci da se uzdrže od svakog oblika nasilja, narušavanja javnog reda i mira, te da svoja uvjerenja iskazuju na miran i dostojanstven način.

Osuđuju i odbacuju svaki oblik nasilja nad pripadnicima policije RS-a, koji, kako navode u saopćenju, časno i odgovorno izvršavaju svoje profesionalne obaveze.

- Poznat je stav Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a da je u najvećem interesu svih, prvenstveno porodice  Dragičević, ali i cjelokupne javnosti, da se slučaj tragične smrti Davida Dragičevića razriješi u najkraćem mogućem roku.

Rješenje ovog slučaja moguće je samo kroz institucije RS-a koje rade na predmetu, moraju biti maksimalno posvećene, što treba rezultirati rješenjem ovog događaja, a što je od najvećeg interesa i svih institucija RS – navode iz Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a.

Privođenje Davora Dragičevića jučer je izazvalo proteste građana, koje nije dozvolila policija, jer nisu imali potrebno odobrenje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija KS na obilježavanju 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo

Konjičanin uhićen zbog krivotvorenja novca

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli