Ekonomija     | 30.11.2018. 13:31 |

Predstavljanje Dubrovačkog zimskog festivala 8. decembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Turistička zajednica grada Dubrovnika će 8. decembra ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu predstaviti ovogodišnji, 5. Dubrovački zimski festival, uz nastup klape "Kaše".

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika te Dubrovačke ljetne igre, zajedno s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima za 5. Dubrovački zimski festival pripremili su šarolik kulturni, zabavni, gastronomski i glazbeni program za sve uzraste i posjetitelje.

Dubrovački zimski festival počet će 1. decembra paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, a uslijedit će koncert popularnog Petra Graše.

Fokus festivala i ove godine je na koncertima koji će biti održani na Stradunu - nastupit će Prljavo Kazalište, Soulfingers, Detour, Hladno pivo, Željko Bebek, Opća opasnost,  legendarna grupa Gipsy Kings te spektakularan doček Nove godine uz hrvatske zvijezde Ninu Badrić i Tonija Cetinskog.

Kolendavanje ali i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika bit će održan humanitarni Torta party 8. decembra te Božićna bajka 16. decembra, kada će biti podijeljeno više od hiljadu poklona.

Dubrovački zimski festival je postao prepoznatljiv brand Dubrovnika zimi, uz vrhunske rezultate dolazaka iz regije ali i gostiju s dalekih tržišta, što potvrđuje da je Dubrovnik grad za sva godišnja doba, saopćeno je iz Turističke zajednice Dubrovnik.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu