Bosna i Hercegovina     | 28.11.2018. 15:44 |

Višković: Neophodno što skorije usvojiti budžet i ekonomske reforme za 2019.

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28. novembra (FENA) – Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Fiskalnog savjeta tog bh.entiteta Milenko Krajišnik ocijenili su danas da je od velike važnosti da se u što skorijem roku pristupi usvajanju entitetskog budžeta i programa ekonomskih reformi za narednu godinu.

Na sastanku u Banjoj Luci istakli su da, kako je saopćeno, postignuta budžetska i fiskalna stabilnost predstavlja dobru osnovu za nastavak reformi i realizaciju razvojnih programa s ciljem ukupnog ekonomskog razvoja.

Također je naglašeno da je pitanje javnih finansija, fiskalna disciplina i odgovornost među najvažnijim prioritetima za razvoj društva, te da je zajednički cilj Fiskalnog savjeta i nove Vlade RS-a podizanje nivoa održivosti i efektivnosti finansijske odgovornosti.

Govoreći o planiranim reformskim programima, Višković je istakao da je opredjeljenja da se u tim procesima konsultuju i uvaže stručna mišljenja i preporuke, te da se od javnih preduzeća očekuje da postanu nosioci investiranja i razvoja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH

Neophodno razviti procedure za provođenje fiskalnih pravila u RS

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu