Bosna i Hercegovina     | 09.11.2018. 07:32 |

Na manifestacija 'Selam, ya Resulallah' 30 programa i 250 učesnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Manifestacija Dani o Allahovom poslaniku “Selam, ya Resulallah” 2018, koju organizira Medžlis islamske zajednice Sarajevo bit će održana od 9. novembra do 8. decembra, a svečanost otvorenja će biti upriličena danas od 18.30 sati ispred Baščaršijske džamije.

Manifestacijom se u hidžretskom mjesecu Rebiu-l-evvelu obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.  kako bi se istaknule univerzalne vrijednosti islama: ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam, kojima je učio i pozivao Poslanik, a.s.

Također se programskim sadržajima predstojeće manifestacije afirmira bošnjačka kultura i tradicija, te daje prilika mladima za aktivno učešće u kreiranju pozitivnih uslova života, i pruža doprinos obrazovanja djece. 

U narednih mjesec dana 30 programa će biti realizirani na različitim lokacijama širom Sarajeva, s više od  250 učesnika, najeminentnijih stručnjaka iz različitih vjerskih, kulturnih, društvenih oblasti koji  dolaze iz čitavog svijeta.

Za realizaciju programa bit će angažirano 100 članova Medžlisa, kao i značajan broj volontera.  Ove godine na svim sadržajima očekuje se oko 30.000 posjetitelja.

- Program koji organizujemo, po svom bogatom sadržaju i raznolikom auditoriju koji nastojimo privući,  jedinstven je u našoj državi, pa i u Evropi. Fokus ovogodišnje manifestacije je razvijanje socijalne osjetljivosti prema svim potrebitim kategorijama u društvu – navode iz Medžlisa IZ Sarajevo.  

Manifestacija je prethodnih godina  bila izuzetno posjećena zahvaljujući angažmanu vrijednih članova Medžlisa te različitosti sadržaja, učešća najvećih bh umjetnika, pjesnika, akademika, te interesantnim sadržajima izložbi, knjiga, kompilacija, audio i video zapisa, kvizova, koji će  i tokom predstojećih  'Dana o Allahovom poslaniku' biti organizirani.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

KS - Ministarstvo nastavlja sufinansiranje dženaza najugroženijim kategorijama stanovništva

U Hanikahu otvorena izložba "Vesile-Podsjetnik" autora Ahmeta Sacita Açıkgözoğlua

U Brusa bezistanu otvorena izložba 'Sultanske košulje' umjetnika Mehmeta Vanlıoğlua (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo