Bosna i Hercegovina     | 08.11.2018. 15:06 |

Crnadak razgovarao s Gremingerom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se u Beču s generalnim sekretarom Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Tomasom Gremingerom.

Glavne teme razgovora bile su Opšti izbori održani 7. oktobra 2018. godine u Bosni i Hercegovini te aktuelna situacija u BiH i regionu.

Crnadak je naglasio da će konačan izvještaj Izborne posmatračke misije (ODIHR) imati ogroman značaj za dalji demokratski razvoj u BiH i za obezbjeđivanje poštenih izbora u narednom periodu kroz usvajanje novog izbornog zakona BiH.

Podsjetio je na preliminarnu izjavu Izborne posmatračke misije OSCE-a od 8. oktobra, u kojoj je ukazano na činjenicu da su u izbornom procesu uočeni pravni i sistemski nedostaci, pristrasno izvještavanje medija, kao i neprimjerene aktivnosti kojima se uticalo na birače, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak je potvrdio da će delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine učestvovati na godišnjoj ministarskoj konferenciji OSCE-a, koja će biti održana 6. i 7. decembra u Milanu, u okviru predsjedavanja Italije OSCE-om.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu