Bosna i Hercegovina     | 08.11.2018. 13:42 |

Raiffeisen banka nastavlja podršku Roditeljskoj kući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Raiffeisen banka je kompanija koja od začetka same ideje o postojanju Roditeljske kuće nesebično stoji uz djecu oboljelu od raka.

Kroz godine podrške i nesebične pomoći Raiffeisen banka je pokazala da se Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i porodice djece oboljele od malignih oboljenja mogu u svakom trenutku osloniti na nju, te da je to jedno neraskidivo prijateljstvo puno razumijevanja.

- Mnogo nam znači kada znamo da se možemo na nekoga osloniti, da naša dječica imaju velike prijatelje koji brinu za njih. Jedan od tih prijatelja jeste i Raiffeisen banka i uz njih znamo da nismo sami, naša djeca znaju da će imati svoju kuću, svoj dom daleko od svog doma - istakao je  direktor Udruženja „Srce za djecu“ Fikret Kubat.

Raiffeisen banka je odlučila da zvanično postane pokrovitelj apartmana „Kockica“ na godinu dana kroz program pokroviteljstva apartmana pod nazivom „Prijatelj Roditeljske kuće“, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

- Cijeneći izuzetno humanu misiju Roditeljske kuće, istinski nam je drago što možemo podržati njen rad i dati doprinos procesu liječenja malih heroja koji u njoj borave. Roditeljska kuća za ove mališane i njihove roditelje predstavlja mjesto gdje osjećaju da u najtežim trenucima nisu prepušteni samima sebi i da mogu dobiti bitku koja život znači. Mi nastavljamo podršku ovog plemenitog projekta kako finansijski tako i kroz volonterske aktivnosti uposlenika Raiffeisen banke. Ove godine podržali smo rad Roditeljske kuće donacijom vrijednosti 20.000 KM - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Donacija Raiffeisen banke doprinijet će da se obezbijedi sigurno funkcionisanje drugog doma za djecu koja se bore sa rakom. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Apliciranjem za Raiffeisen kreditne kartice do brojnih pogodnosti

Aktivnosti Raiffeisen banke u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije 

Iza Raiffeisen banke je još jedna uspješna poslovna godina

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu