Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 15:38 |

Konfucijev institut u Banjoj Luci dobio 2.000 knjiga

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 8.oktobra (FENA) - Primopredaja oko 2.000 knjiga, koje je Konfucijev institut u Banjoj Luci dobio od Ministarstva prosvjete NR Kine i sjedišta Konfucijevih instituta Hanbana, obavljena je danas, potvrđeno je iz banjalučkog Univerziteta. 

-Donacija ima za cilj da učvrsti saradnju Konfucijevog instituta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, koji dijele iste prostorije, a bit će realizovana kroz upoznavanje svih zainteresovanih nastavnika, saradnika i studenata sa publikacijama koje dolaze iz Kine - kazao je prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, tokom primopredaje ove vrijedne donacije. 

Direktorica Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci Ljiljana Stević je istakla da će knjige, pisane dvojezično, na kineskom i engleskom jeziku, omogućiti studentima da imaju dodatnu literaturu uz pomoć koje mogu da se pobliže upoznaju sa kineskom kulturom, istorijom i tradicijom.

-Konfucijev institut je postao i centar za polaganje HSK testa, međunarodnog standardizovanog testa znanja kineskog jezika za sve one koji nisu izvorni govornici, a ova donacija sadrži, između ostalog, kompletne udžbenike za polaganje testa - dodala je Stević.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu