Ekonomija     | 03.10.2018. 14:50 |

Predstavnici službi za zapošljavanje iz regije u posjeti općini Tešanj

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 3. oktobra (FENA) - Predstavnici javnih službi za zapošljavanje zapadnog Balkana i javnih službi za zapošljavanje iz Federacije BiH sutra će, u okviru realizacije projekta "Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja“ (ESAP), posjetiti općinu Tešanj.

-Općina Tešanj izabrana je ispred BiH kao primjer dobre prakse u funkcioniranju lokalnog partnerstva, koje uključuje aktivnu saradnju poslovnog i obrazovnog sektora, kao i organa upravljanja na nivou lokalne zajednice. To je općina koja već uvozi radnu snagu iz susjednih gradova FBiH i Republike Srpske, odakle radnici svakodnevno autobusima dolaze na posao u tešanjske firme - ističe rukovoditelj Sektora za aktivnu politiku zapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje BiH Haris Huskić.  

Navodi da je riječ o regionalnom projektu u čiju su realizaciju uključene javne službe za zapošljavanje Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova i BiH.  

-Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta javnih službi za zapošljavanje zapadnog Balkana, a kroz proces učenja te razmjenu iskustava i primjera dobre prakse - dodaje Huskić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Tešanj nastavlja sa sufinansiranjem profitne marže mladim za kupnju ili izgradnju stana ili kuće

Zapošljavanje svih ljekara sa Zavoda za zapošljavanje TK

TK - Odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu