Stranačke aktivnosti     | 20.09.2018. 21:11 |

Saopćenje za javnost Sadika Ahmetovića

FENA Saopćenje

Kada budem izabran za potpredsjednika RS, jedna od glavnih stavki i prioriteta, bit će mi da izmjestim crkvu iz dvorišta nane Fate Orlović iz Konjević polja. Griješe oni koji misle da je ovdje problem samo nezakonito izgrađena crkva. Slučaj Fate Orlović je paradigma za legalizovano otimanje bošnjačke imovine u entitetu RS, poručio je Sadik Ahmetović kandidat Proevropskog bloka BiH za predsjednika/ potpredsjednika RS.

- Jedno vrijeme postojao je dogovor sa entitetskim vlastima da se crkva izmjesti. Namjeravam aktuelizirati ovaj dogovor, obnoviti ga. Od tada je prošlo 12. godina, ali crkva i dalje stoji u dvorištu, bez ikakve svrhe, osim očigledne provokacije jedne starice koja se vratila u svoju kuću i Konjević polje, smatra Ahmetović.

On je naglasio da će nastaviti pregovore sa entitetskim vlastima, ne bi li se sporna crkva izmjestila iz avlije nane Fate, koja je za sve ovo vrijeme pokazala da je veliki borac, bez obzira na godine i teret koji nosi.

- Samo razgovorom se ovaj problem može riješit, jer je to jedini ispravan način rješavanja problema u BiH. Fati Orlović odajem istinsko poštovanje, prvo lično. Svi oni koji ne čine ništa da se njen problem riješi, neka zamisle kako bi se postavili da su nakon povratka naišli na sličan problem na svojoj zemlji. Ova politika inata i ignorisanja, koja se vodi preko jedne starice, treba prestati. Sve se može riješiti razgovorom, pa i ovo. Žalosno je da niko od dosadašnjih predstavnika Bošnjaka iz RS nije aktivno i konstantno tražio riešenje ovog problema, već samo gledali da se među povratničkom populacijom pozicioniraju što bolje, naglasio je Sadik Ahmetović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izrečena drugostepena presuda u predmetu Sadik Ahmetović

Ahmetović: Vjericu Radetu proglasiti 'personom non grata'

Saopćenje kandidata Nezavisnog bloka Sadika Ahmetovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu