Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 31.08.2018. 11:12 |

Južna Koreja šalje specijalnog izaslanika u Pjongjang

FENA Internet

SEOUL, 31. augusta (FENA) - Južna Koreja je saopćila da će 5. septembra poslati specijalnog izaslanika u glavni grad Sjeverne Koreje kako bi razgovarao o terminu održavanja samita između lidera dviju zemalja. Očekuje se da će samit biti održan kasnije u toku mjeseca, prenosi Reuters.

Specijalni izaslanik će također razgovarati o "uspostavljanju mira", "unapređenju međukorejskih veza" i "denuklearizaciji na Korejskom poluostrvu", rekao je glasnogovornik predsjedničke Plave kuće u Južnoj Koreji.

Prvi sastanak predsjednika Južne Koreje Moon Jae-ina i lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Una u Panmunjomu u aprilu ove godine bio je od historijske važnosti i služio za obnavljanja političkih odnosa nakon više od godinu dana napetosti i straha od rata zbog razvoja nuklearnog oružja i balističkih raketa u Sjevernoj Koreji. Na tom sastanku su se usaglasili da će Moon na jesen posjetiti glavni grad Sjeverne Koreje.

Lideri Koreja sastali su se u maju na nenajavljenom sastanku, također u Panmunjomu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čelnici EU-a okupit će se na samitu o gospodarskim temama i geopolitičkim pitanjima

Premijer Južne Koreje i visoki predsjednički savjetnici podnijeli ostavke nakon izbornog poraza

Zelenski doputovao na 'Samit tri mora' u Vilnjusu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu