Servisne informacije

AMSBIH - Uvjeti za vožnju uglavnom povoljni

Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Uvjeti za vožnju uglavnom su povoljni, a zbog mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika savjetuje se oprez i vožnja prilagođena uvjetima na cesti.

Iz AMSBIH upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik dionicama cesta koje prolaze usjecima.  

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog odrona na dionicama M-14.2 Drvar - Resanovci i M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od jedan km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica - Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, promet se preusmjerava u pretjecajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-14 Bihać - Srbljani, M-14.1 Odžak - Vukosavlje, M-16.2 Bugojno - Uskoplje (Dražev Dolac).

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na: M-4 Doboj - Tuzla (dionica Poljice - Gavrići) i M-14.1 Donji Svilaj - Brod (naselje Struge).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, večeras od ponoći, pa do nedjelje do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materilaja na području FBiH.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz Informativnog centra AMSBIH. 

(FENA) D.V.