Sport     | 10.06.2018. 16:51 |

Mladi nogometaši Sarajeva pobjednici 'Kupa prijateljstva evropskih klubova'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Mladi nogometaši Sarajeva pobednici su "Kupa prijateljstva evropskih klubova 2018" na Zlatiboru (Srbija). 

U finalnom susretu pobijedili su ekipu Partizana nakon jedanaesteraca. U regulatnom toku susret je završen bez golova. 

Heroj "bordo" tima bio je golman Belmin Dizdarević, koji je blistao tokom cijelog meča, a na kraju je imao ključnu ulogu u veoma dramatičnoj penal seriji.

Upravo je Dizdarević izborio jedanaesterce za svoj tim, jer je u toku regularnog dijela susreta odbranio nekoliko odličnih prilika igračima Partizana. Dizdarević je u prvom poluvremenu fantastičnom paradom zaustavio šut Novića, da bi nešto kasnije imao i malo sreće kada je Milosavljević izašao sam ispred njega i pucao preko gola.

Vrijedi istaći i da je Sarajevo imalo jednu odličnu šansu u prvih 40 minuta, međutim Konjalić je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu je ponovo u glavnoj ulozi bio Dizdarević. Odbranio je nekoliko vrlo opasnih šuteva igrača u crno-bilelim dresovima, pa je rezultat nakon 80 minuta ostao nerješen - 0:0.

U penal seriji Sarajevo je prvo stiglo do prednosti, pošto je u trećoj seriji Dizdarević odbranio šut Milosavljevića. Ipak, odmah nakon toga golman Partizana Vukanić je u četvrtoj seriji zaustavio šut Dervišagića i tako vratio svoj tim u igru. Rezultat je ostao izjednačen sve do sedme serije u kojoj je na iznenađenje svih golman Sarajeva Dizdarević uzeo loptu da šutira jedanaesterac za svoj tim. Uz malo sreće, njegov šut je završio u mreži, da bi potom junak ove utakmice odbranio penal Pavloviću i Sarajevo je došlo do velike pobjede - 6:5.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu