Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.06.2018. 17:12 |

Socijalizacijom marginaliziranih grupa djece razbijati predrasude (VIDEO)

FENA

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) danas je klubu u prostorijama tuzlanske Gimnazije "Ismet Mujezinović" uručio nove dresove, majice, lopte i ostalu sportsku opremu Ženskom univerzitetskom odbojkaškom klubu "Student UNTZ", a vrijednost donacije je 8.000 KM.

Zahvaljujući novoj sportskoj opremi, klub će moći nastaviti sa radom i organizovati kvalitetnije treninge za djevojčice. 

- Riječ je o klubu koji veliku pažnju posvećuje marginaliziranim grupama djece i sretni smo da smo kroz doniranje sportske opreme još jednom mogli podržati inicijative koje brinu o djeci i njihovom razvoju. Jako je važno podržavati svaki oblik socijalizacije marginaliziranih grupa djece i njihovu snažniju integraciju u zajednicu - istakao je direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama Jasmin Bešić.

ŽUOK "Student UNTZ" jedan je od rijetkih klubova u Bosni i Hercegovini koji radi sa djevojčicama romske nacionalnosti, pretilom djecom, djecom slabijeg imovinskog stanja i drugim margonaliziranim grupama. Kroz sportske aktivnosti nastoje im osigurati uključivanje u svakodnevne društvene tokove i socijalizaciju kroz interakciju sa drugom djecom, navode iz USAID-a. 

- Jako je važno da se romska djeca uključuju u sportske i vannastavne aktivnosti, jer se samo na taj način mogu prevenirati sve negativne percepcije društva prema ovoj populaciji, ali i drugim marginaliziranim grupama djece - poručila je predstavnica romske zajednice Admira Berberović. 

USAID-ov program podrške marginaliziranim grupama pruža podršku lokalnim organizacijama i udruženjima koja se zalažu za prava, osnaživanje i dostojanstvo nedovoljno predstavljenih društvenih grupa u BiH.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1830

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1peK8ZU7ZOlDdj6l6xW6WtMaunYoCoA8_?usp=sharing

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'