Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 15:46 |

U Mostaru otvoren 15. simpozij iz dječje kirurgije i urologije

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 31. svibnja (FENA) - Petnaesti simpozij iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem u četvrtak je svečano otvoren na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Simpozij je otvorio hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović koji je ukazao na značaj i razvoj simpozija, čestitavši tom prigodom ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Anti Kvesiću na upornosti da već petnaest godina Mostar i Hercegovinu drži kako u vrhu dječje kirurgije, tako i u vrhu znanosti.

- To je nešto što treba mostarskom sveučilištu radi integracije s čitavim svijetom kada je u pitanju razina znanstvene izvrsnosti - kazao je Čović.

Dodao je kako se i ovim simpozijem šalje najbolja poruka mladim ljudima, zbog kojih je i organizirano mostarsko sveučilište.

Hrvatski član Predsjedništva BiH pohvalio je i liječnike u njihovim nastojanjima da se izbore za svoja prava, ali i predstavnike Vlade HNŽ-a koji su, kako je kazao, razumjeli potrebu te odgovorili na njihove zahtjeve.  

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić podsjetio je kako svake godine, tijekom simpozija, broj radionica, odnosno operativnih zahvata raste, što je pokazatelj njegovog razvoja i značaja.

- Svake godine ovu bolnicu nastojimo dovesti na svjetsku razinu, barem u domeni dječje kirurgije. Dovodimo najbolje svjetske stručnjake i zajedno s njima operiramo ovdje na SKB-u - istaknuo je Kvesić.

Na simpoziju su također govorili i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, dekan Medicinskoga fakulteta Milenko Bevanda i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji su se složili kako je ovaj simpozij postao tradicionalno okupljalište vodećih europskih i svjetskih dječjih kirurga i urologa.

Kako je to bilo i ranijih godina, pored niza aktualnih predavanja, u sklopu simpozija izvest će se i 22 operativa zahvata koja će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta.

Uz to, simpozij će okupiti najbolje dječje kirurge iz desetak zemalja.

Simpozij iz dječje kirurgije i urologije, pored velikog broja domaćih i stranih stručnjaka iz područja dječje kirurgije i urologije, okupio je i  mnoge uglednike iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine.

Organizator simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u suradnji s Kinderchirurgische Klinik im Dr. von Haunerschen Kinderspital Ludwig-Maximilians-Universitaet i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel