Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 09:01 |

Ambasadorica SAD Maureen Cormack posjetila Muftijstvo mostarsko

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. maja (FENA) - Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je u srijedu Muftijstvo mostarsko, gdje se susrela s mostarskim muftijom Salemom ef. Dedovićem.

U delegaciji američke ambasade bili su politički savjetnik za ljudska prava Bryan Wockley te pomoćnik za pitanja ljudskih prava i vjerskih sloboda u Odjelu za politička pitanja Ante Miliša, a sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce.

Muftija je zahvalio na posjeti i izrazio toplu dobrodošlicu te upoznao ambasadoricu o organizaciji vjerskog života na području Mostarskog muftijstva, koje se prostire na širokom geografskom prostoru Hercegovine i dijelu jugozapadne Bosne.

Između ostalog, razgovarano je i o procesima međureligijske saradnje na području tog muftijstva.

Ambasadorica Cormack istakla je važnost kvalitetnog obrazovanja kroz koje se promoviraju vrijednosti ljubavi i vjernosti prostoru na kojem mladi žive, dajući snažnu podršku procesima zbližavanja i povezivanja među mladim ljudima.

Bilo je govora i o političkoj situaciji, s posebnim akcentom na pregovore koji se vode u Mostaru i mogućnosti održavanja lokalnih izbora.

Muftija je istakao kako je u Mostaru na sceni politički vakuum i da je vlast praktično u rukama jednog čovjeka.

Rekao je da je Mostar historijski uvijek bio otvoren i slobodan grad, u kojem su zajedno živjeli Bošnjaci, Srbi i Hrvati i da to tako treba i ostati.

Tom prilikom, izražena je i nada da će doći do političkog dogovora oko budućnosti Grada Mostara, saopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Američki Senat odobrio paket pomoći od 95 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i Tajvan

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu