Ekonomija     | 30.05.2018. 14:27 |

Predsjedateljica Bradara s čelnicima Udruženja poslodavaca F BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara razgovarala je danas s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH  Adnanom Smailbegovićem, predsjednikom Udruženja i Mladenom Pandurevićem, direktorom, o incijativi Udruženja poslodavaca Federacije BiH za imjenom Poslovnika o radu Doma naroda.

Istu inicijativu poslodavci su uputili i Vladi Federacije BiH kao i Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Cilj joj je omogućiti poslodavcima aktivnije uključivanje u zakonodavni kao i proces donošenja drugih akata čija primjena se  odnosi na uvjete i način poslovanja te poslovno okruženje.

Prilikom sastanka s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH predsjedateljica Bradara ponovila je svoje ranije stavove o potrebi kontinuiranog dijaloga i mogućnosti iznošenja mišljenja i stavova svih zainteresiranih strana u zakonodavnom i procesu donošenja odluka, a čiji je konačan cilj doći do što kvalitetnijeg rješenja. 

Uključivanje u proces donošenja zakona i odluka od samog početka praksa je zemalja članica Europske unije kao i okruženja, stav je poslodavaca koji ovakvu praksu žele ugraditi i u sustav donošenja zakona i odluka u Federaciji BiH, od izvršne do zakonodavne vlasti. Put do sustavnog rješenja vide u promjenama Poslovnika o radu Vlade te oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Na nedavno upućenu inicijativu Udruženja poslodavaca Federacije BiH reagirala je Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te sastankom s čelnicima Udruženja otvorila dijalog o mogućnostima promjena koje će poslodavcima osigurati aktivno sudjelovanje u donošenju zakona i odluka što bi u konačnici, mišljenja su sudionici sastanka, ubrzalo ekonomske reforme te osiguralo povoljnije poslovno okruženje, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predsjednica Bradara u Grudama: Posjet Općini i zatvaranje 61. Šimićevih susreta

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Dokumenti kojima se poziva na rat su falsifikat

Inicijativa Demokratske fronte u Parlamentu FBiH u vezi imenovanja sudije u Ustavni sud BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu