Sport     | 29.05.2018. 14:19 |

Travnički mališani sportskim nadmetanjima obilježili Dan olimpizma

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine tradicionalno organizuje manifestaciju obilježavanja Dana olimpizma. Ove godine partner Olimpijskog komiteta BiH je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku a Grad Travnik je domaćin manifestacije „Olympic Day 2018“.

Učesnici Dana olimpizma danas u Travniku imaju priliku da se upoznaju i okušaju u devet olimpijskih sportova (atletika, fudbal, košarka, odbojka, rukomet, streljaštvo, karate, judo i stoni tenis), druže sa bh. olimpijcima i uživaju u olimpijskom duhu.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić u izjavi za Feni naglašava da je Travnik bio domaćin najuspješnijeg Dana olimpizma u BiH. 

- Travnik je organizovao najuspješniji Dan olimpizma do sada, posebno su nas obradovali travnički mališani i njihovi roditelji koji su pokazali sportski duh i olimpijske vrijednosti, a pohvale idu i Edukacijskom fakultetu. Naredni Olympic Day će biti održan u Tesliću i već se radujemo tome - izjavio je Fazlagić. 

"Olympic Day" je mnogo više od sportskog događaja, to je svjetski dan aktivnosti kada mladi naraštaji proslavljaju olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje, a ujedno i tri osnovna stuba Olimpijskog dana – kretanje, učenje i otkrivanje.

Mališani su imali priliku da se druže s bh. olimpijcima i sportistima kao što su Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Tanja Karišik, Sanja Kusmuk, Hamza Alić, Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Adnan Hadžić i Srđan Miličević. 

Ove godine u Travniku je oživljen duh olimpizma, a travnički mališani će svojim osmjesima poslati poruku u svijet i biti dio velikog svjetskog pokreta. To je dan kada su ljudi širom svijeta aktivni, kada uče o olimpijskim vrijednostima i upoznaju se sa novim sportovima, a nacionalni olimpijski komiteti organizuju sportske, kulturne i edukativne sadržaje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu