Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 12:18 |

Zbog nedolaska Hrvata sjednica Skupštine HNŽ-a odgođena do daljnjeg

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 23. svibnja (FENA) - Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u srijedu je odgođena do daljnjeg zbog nedolaska hrvatskih zastupnika.

Predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago (SDA) izjavio je novinarima kako je jutros dobio obavještenje Kluba Hrvata u kojem se navodi kako je za njih održavanje sjednice županijske Skupštine s predloženim dnevnim redom nesvrsishodno dok se ne održi izvanredna sjednica na kojoj bi se razmatrala informacija o stanju sigurnosti u HNŽ-u.

- Meni je sve to nejasno s obzirom da su i zamjenik predsjedavajućeg iz reda Hrvata i predsjednik Kluba Hrvata, kao i treći član kolegija bili na kolegiju kad je usuglašen dnevni red sjednice Skupštine – izjavio je Špago.

Ako ima potrebe za izvanrednom sjednicom ili informacijama onda, dodao je predsjedavajući Skupštine HNŽ-a, poslovnički je predviđena mogućnost i za raspravu, a sjednica se može zakazati kad se dobiju odgovarajući materijali kako bi zastupnici mogli raspravljati o bilo kojem pitanju vezanom za HNŽ.

Podsjećamo, Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ-a u utorak se oglasio priopćenjem za javnost u kojem su poručili kako neće nazočiti zakazanoj sjednici sve dok se na dnevni red ne uvrsti informacija o stanju sigurnosti HNŽ-a vezana za smještaj migranata u centar Salakovac.

Klub hrvatskih zastupnika zatražio je također da se sazove i izvanredna sjednica Skupštine HNŽ-a na kojoj bi se razmatrala informacija i sva pravno relevantna pitanja vezana za smještaj migranata u Salakovcu.

Komentirajući sigurnosnu situaciju u Županiji, Špago je ocijenio kako se previše potencira pitanje stanja sigurnosti.

-  Mi nemamo nikakve službene informacije da je bilo tko od migranata narušio sigurnosnu situaciju po bilo kojem osnovu - komentirao je predsjedavajući Skupštine, dodajući kako se "boji da samo prepadamo svoje građane i one koji prolaze kroz Županiju".

Klub Bošnjaka će nakon odgađanja sjednice Skupštine, održati svoju sjednicu na kojoj bi trebali zauzeti stavove po svim pitanjima koja su u zadnje vrijeme aktualna u HNŽ-u.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana