FENA biznis

Novi multifunkcionalni bankomat Raiffeisen banke

Saopćenje, Foto/Raiffeisen BANK

Novi multifunkcionalni bankomat Raiffeisen banke
Modernizacija mreže bankomata u cilju prilagođavanja razvoju tehnologije
 

“Posebno mi je zadovoljstvo što je naša zaista široka mreža bankomata sada unaprijeđena sa jedanaest novih, multifunkcionalnih uređaja. Ujedno, raduje me što smo prva banka na ovom tržištu koja je svoju ponudu unaprijedila ovakvom vrstom bankomata. Naša želja je da klijentima ponudimo široku lepezu dodirnih tačaka sa Bankom te da im omogućimo da sami odaberu kanal poslovanja koji im najviše odgovara. Na ovaj način nastojimo približiti naše usluge klijentima te skratiti njihovo vrijeme za obavljanje transakcija“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da je riječ o bankomatima koji pored isplate novca s kartičnih računa nude i niz drugih funkcionalnosti.

Ono što BankomatIQ razlikuje od standardnih bankomata je da klijenti mogu obaviti isplatu sa a-vista računa koje imaju otvorene u Banci, te vršiti uplatu na sve svoje račune u Banci, a pravna lica imaju mogućnost pologa pazara. Pored toga, klijentima je na raspolaganju i usluga mjenjačnice za koju nije neophodno posjedovanje kartice u izdanju Raiffeisen banke.

Korištenjem BankomatIQ-a, multifunkcionalnog bankomata, moguće je plaćanje režijskih računa uz naknade koje su do 80% niže u odnosu na naknade za transakcije u Raiffeisen poslovnici. Detaljnije informacije o uslugama koje je moguće obavljati putem BankomatIQ-a kao i upute za korištenje istih dostupne su na: VIDEO

Multifunkcionalni bankomati Raiffeisen banke na usluzi su klijentima u Sarajevu, Bihaću, Banjaluci, Mostaru, te Zenici i Tuzli. Više informacija o lokacijama dostupno je na: VIDEO

Raiffeisen banka je implementaciju multifunkcionalnih bankomata realizovala u saradnji s Printec Group-om koji posluje u 17 zemalja jugoistočne Evrope gdje je isporučio i održava više od 30000 bankomata.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 98 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

VIDEO

 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.