FENA.BIZ

Stambeni krediti Raiffeisen banke uz fiksnu kamatnu stopu

Saopćenje, Foto/Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina

„Do Vaših kvadrata uz pomoć malih rata!“ – nova kampanja Raiffeisen banke

“Kupovina vlastitog stambenog prostora predstavlja značajnu životnu investiciju za decenije koje dolaze. Našim klijentima uvijek želimo biti čvrst oslonac pri donošenju važnih odluka, te kao poslovni partner ponuditi moguće optimalno rješenje ukoliko se odluče da kupovinu nekretnine finansiraju iz sredstava kredita. Kako bi uživali u svom novom domu, a kupovinu pretvorili u lijepo iskustvo, za klijente smo pripremili atraktivnu ponudu stambenih kredita uz fiksnu kamatnu stopu“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Za klijente smo pripremili i Vodič za kupovinu stambene jedinice koji je dostupan na web i Facebook stranici Banke s ciljem da na jednostavan i praktičan način upoznamo klijente sa cijelim procesom apliciranja za kredit.“

Raiffeisen stambeni krediti su, za klijente koji žele stabilnu i sigurnu otplatu, dostupni uz fiksnu kamatnu stopu već od 3,89% (EKS FBiH i DB 4,38%, RS 4,45%) u prvih 12 godina otplate kredita. Klijenti mogu odabrati i stambeni kredit s promjenjivom kamatnom stopom već od 3,49% (EKS FBiH i DB 4,03%, RS 4,10%). Za period otplate preko 12 godina kamatna stopa je promjenjiva.

Stambeni kredit je namijenjen za kupovinu postojeće ili stambene jedinice u izgradnji te za izgradnju stambene jedinice. Maksimalan iznos kredita je do 300.000 KM, a maksimalan rok otplate 25 godina. Isplata kredita se vrši na račun prodavca/izvođača radova dok je korisniku kredita omogućena isplata dijela kredita u gotovini u maksimalnom iznosu do 10.000 KM.

Više informacija o kampanji dostupno je na VIDEO ili u poslovnici Banke. Vodič za stambeni kredit dostupan je na VIDEO%20za%20kupovinu%20stambenih%20kredita.pdf.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 97 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba) ili

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba)

VIDEO

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.