Ekonomija     | 20.04.2018. 12:08 |

'Microsoft NetWork 8' konferencija u tri dana okupila hiljadu učesnika (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

NEUM, 20. aprila (FENA) - Poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini ''Microsoft NetWork 8'' završena je danas u Neumu, a za tri dana na 90 predavanja okupila je više od 1.000 učesnika, pod sloganom ''Make IT cloud'' .

- Ovogodišnju konferenciju je podržao veliki broj Microsoft partnera u BiH, a u odnosu na prethodnu godinu, broj učesnika smo povećali za 15 posto - kazao je na završnoj konferenciji za medije direktor sadržaja konferencije Enis Šahinović.

Istakao je da su predavači došli iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država koji su se fokusirali na upotrebu vještačke inteligencije u poslovanju.

Također, kao i ranijih godina, podsjetio je Šahinović, predavači su govorili i o zaštiti podataka te kako se boriti sa izazovima koje donosi migracija poslovnih procesa.

- Izuzetno smo zadovoljni svime što smo vidjeli, a komentari učesnika su pozitivni - rekao je Šahinović.

Jedna od značajnih stavki ovogodišnje konferencije, smatra Šahinović, jeste sklapanje partnerstva s jednom od najvećih konferencija u Evropi ''We are developers''.

- Oni su ove godine bili naši partneri, a svi učesnici 8. ''Microsoft NetWork' konferencije imaju priliku da u maju idu na konferenciju u Beč - naveo je Šahinović.

Najavio je da će temeljem ovogodišnjih iskustava i zaključaka biti organizirana deveta ''Microsoft NetWork'' konferencija.

Učesnici trodnevne konferencije slušali su predavanja u vezi s modernim poslovnim okruženjem, digitalnim transformacijama, aplikacijama i infrastrukturi, podacima i vještačkoj inteligenciji, odnosno edukacijskim rješenjima.

Pogledajte http://fena.ba/video/1675

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1bMBx6-Xe7mDHXaZTfmWEmjJfuHtAd5Qd?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu