Ekonomija     | 27.03.2018. 07:46 |

Inicijativa „Pojas i put“ šanse za razvoj Bosanske Krajine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Centar za promociju i razvoj Inicijative „Pojas i put“ organizira danas u Bihaću konferenciju „Inicijativa 'Pojas i put, perspektive i mogućnosti za BiH. Šanse za razvoj Bosanske Krajine“.

Kako je najavljeno, na skupu će se obratiti ambasadorica NR Kine Chen Bo, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić, te gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Na konferenciji će, pored predstavnika Centra, učestvovati i predstavnici Javne ustanove Nacionalni park Una, Privredne komore USK, Razvojne agencije USK, Javnog preduzeća Aerodrom Bihać, a bit će prezentiran i kratki promotivni film o Bihaću.

Tokom posjete, ambasadorica NR Kine u BiH u odvojenim susretima sastat će se sa premijerom Rošićem i gradonačelnikom Fazlićem, a Centar za promociju i razvoj Inicijative „Pojas i put“ potpisat će memorandum o razumijevanju i poslovno-tehničkoj saradnji sa JP Nacionalni park Una.

Ambasadorica NR Kine će u pratnji predstavnika Vlade USK posjetiti i fabriku „BIRA“

Partneri Konferencije su Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vanjskotrgovinska komora BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać, te druge institucije sa područja USK.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlast u USK će formirati NES, SDA, DF i SBiH, sutra već imena ministara

Susret ministrice Bošnjak i veleposlanika Kine u BiH Pinga, najviše pozornosti posvećeno zdravstvu

Musić i Ružnić potvrdili da je potpisan sporazum o formiranju vlasti u USK (VIDEO)

Promo

Podrška Telemach fondacije međunarodnom matematičkom kampu Maths Beyond Limits – Balkans

Klas svoj 'Penzioner' hljeb vratio na cijenu od 1 KM

Večer s Alfa Therm u Code Hub-u Mostar krajem mjeseca