Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.03.2018. 12:40 |

Slovački predsjednik Kiska prihvatio uvjet za ostavku premijera Fica

FENA Internet

BRATISLAVA, 15. mart (FENA) – Slovački predsjednik podržava prijedlog premijera Roberta Fica da podnese ostavku pod uvjetom da njegova stranka izabere novog, saopćila je danas manja vladajuća stranka u Slovačkoj, prenosi Reuters.

Fico pokušava održati na okupu tropartijsku koaliciju nakon krize koja je nastala zbog likvidacije novinara i njegove zaručnice, najvjerovatnije, motiviranog istragom koju  je vodio o korupciji i upletenosti mafije u poslove sa zvaničnicima. Održani su i najveći protesti u ovoj državi još od revolucije 1989. godine.

Slovačka državna televizija je objavila da će Fico danas predati ostavku, ali niko zvanično to nije potvrdio. Predsjednik Andrej Kiska, je zatražio od vlade da se konsoliduje ili da raspiše brze izbore, ali nije se oglasio u vezi s najavljenom ostavkom. Međutim, iz manje vladajuće stranke „Most-Hid“ tvrde da se predsjednik složio sa uvjetom za ostavku.


- Fico će podnijeti ostavku, a stranka Smer će ponuditi drugog premijera – naveli su.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Slovačka na raskršću: Orban ili EU

Slovaci glasaju u drugom krugu predsjedničkih izbora

Iznenađujuća pobjeda Korčoka u prvom krugu slovačkih izbora, ali put do konačne pobjede nije lak

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu