Servisne informacije

U BiH narednih dana oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima slab snijeg je najizgledniji u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostalim područjima Bosne kiša ili susnježica. U Hercegovini kiša.

Nove padavine od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. U Hercegovini kiša. U Bosni se ispočetka očekuje kiša koja će krajem dana preći u snijeg. Prijepodne većinom slabo jugo. U drugoj polovini dana se očekuje jugo umjerene jačine. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -4 i 2, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 7, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. 

U nedjelju, 4. marta, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne snijeg, a u Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 1, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. 

U ponedjeljak, 5. marta, u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje s juga koje će usloviti kišu. Snijeg je moguć u Krajini. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 1, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

U utorak, 6. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Padavine nisu obilne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, na jugu od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

(FENA) J.Č.