Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.02.2018. 21:35 |

U Zenici tribina „Žena u menadžmentu – prednosti i prepreke“

FENA

ZENICA, 17.februara (FENA) - U organizaciji Asocijacija Fatma SDA BiH u Zenici je večeras održana tribinu pod nazivom „Žena u menadžmentu - prednosti i prepreke“ na kojoj su kao gošće predavači bile dr.spec. Selvedina Sarajlić-Spahić i prof.dr. Sebija Izetbegović.

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na tribini je prezentirano trenutno stanju aktivnosti žena u menadžmentu i poslovnom okruženju u Bosni i Hercegovini, posebno sa stanovništa nedovoljnog broja angažiranja žena u zapošljavanju.

"Smatram da bi žene u menadžmentima morale biti mnogo zastupljenije. Možda bi drugi mogli da slijede primjer Kliničkog centra u Sarajevu gdje dvije trećine uposlenike uopće čine žene. U medicini je to sasvim nekako savremeno, jer dvije trećine žena svakako kreće na medicinu i nama je na neki način normalno da žene budu i u menadžmentu. Generalno stanje prilično zavisi od njih samih, postoji veliki broj prepreka, što ne znači da se one ne mogu preći", kazala je za FENU Sebija Izetbegović.  

Osnovni zadatak u radu "Asocijacije Fatma SDA BiH" je briga o djeci nepotpune porodice, prvenstveno djece šehida i  poginulih boraca u odgoju i obrazovanju, uključujući edukaciju žena i majki.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu