Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.02.2018. 15:12 |

Pravilnik za sprečavanje korupcije u zdravstvenim ustanovama u ZDK

FENA

ZENICA, 6. februara (FENA) - Tim za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona, uz podršku Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u BiH i partnerskom organizacijom "ICVA - Inicijativa i civilna akcija", održao je radni sastanak za izradu Pravilnika za sprječavanje korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama ZDK.

Konsultativnom sastanku prisustvovali su koordinatori za borbu protiv korupcije kantonalnih javnih zdravstvenih ustanova i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, kao i stručne osobe iz ovih institucija koje će biti neposredno uključene u izradu pravilnika. 

- Donošenje ovog pravilnika u zdravstvenim institucijama ima svrhu prihvatanje, afirmaciju i inkorporaciju antikorupcionih načela i stvaranje primjerene antikoruptivne atmosfere i radne klime, kako bi njegove odredbe postale ustaljeno ponašanje svih zaposlenih u skladu sa etičkim, moralnim i profesionalnim normama te opće prihvaćenim civilizacijskim vrijednostima - ističu u Timu za borbu protiv korupcije Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon što menadžment javnih zdravstvenih ustanova usvoje „Pravilnik za sprečavanje korupcije u javnoj zdravstvenoj ustanovi“, svi zaposlenici i korisnici usluga ustanove bit će upoznati sa mogućnostima i načinom prijave svakog oblika ponašanja, koje ima karakter koruptivnog djelovanja.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu