Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 24.01.2018. 16:46 |

Saudijska Arabija okončala antikorupcionu akciju, suđenje za 95 osoba

FENA Internet

RIYADH, 24. januara (FENA) – Saudijska Arabija je objavila kraj antikorupcijske akcije u kojoj su bili uhapšeni prinčevi i visoki zvaničnici, objavila je Al Arabiya, prenosi Xinhua.

Odluka je objavljena putem društvene mreže Twitter. Privedene osobe koje su odbile finansijsku nagodbu će biti upućene u javno tužilaštvo.

Većina osumnjičenih se nagodilo da plati štetu, u novcu, nekretninama i drugim vrijednostima. Više od 90 osoba je pušteno, dok 95 osoba čeka suđenje. Akcija je trajala 80 dana, a novoformirani Vrhovni antikorupcioni komitet je saslušao 350 osumnjičenih.

Kako je saopćeno, svi uhapšeni su imali mogućnost na pravno zastupanje. Ova je akcija samo dio ekonomskih reformi koje je najavilo rukovodstvo Kraljevine, prenosi Xinhua.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija objavila da će Ramazanski bajram početi u srijedu

Bin Salman: Neophodan dijalog između Indije i Pakistana

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu