Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 20.01.2018. 17:07 |

Ovogodišnje Vincekovo okupilo brojne goste iz BiH i Hrvatske

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 20. siječnja (FENA) - U organizaciji Udruge malih vinogradara i vinara „Buna“, danas je na Buni kod Mostara održana osma po redu kulturna manifestacija „Vincekovo Buna 2018“.

Manifestacija je okupila veliki broj gostiju iz BiH i Hrvatske, koji su, kako su priopćili organizatori, prepoznali ovaj događaj kao nešto nesvakidašnje i lijepo, kao nešto što se rijetko viđa na ovim područjima.

Među njima moglo se vidjeti i dosta predstavnika iz političkog i kulturnog života Grada Mostara i šire, predstavnika raznih udruga, kulturno-umjetničkih društava, građana iz cijele Hercegovine.

Domaćini osme uzastopne manifestacije bili su Davorin Zeljko i Damir Lovrić.

Kao i svake godine „Vincekovo Buna 2018“ je započelo u vinogradu domaćina gdje se pristupilo obredu rezidbe i predaje štapa od prošlogodišnjeg domaćina Željka Krešića ovogodišnjim domaćinima,. Nakon toga je u sportskoj dvorani OŠ Marina Držića Buna upriličena prigodna zakuska..

Namjera „Vincekova Buna 2018“ je da se obilježi početak vinogradarske godine, odnosno početak  rezidbe i blagoslov trsa u vinogradima na Buni uoči blagdana svetog Vinka, koji se slavi 22. siječnja i smatra se zaštitnikom vinogradara i vinara, a i da se očuva tradicija uzgoja vinove loze, ali i spravljanja i kušanja vina uz naše običaje i dobra jela, naveli su organizatori.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel