Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 19.01.2018. 10:07 |

CNN: SAD su pred novom velikom političkom krizom zbog budžeta

FENA Internet

WASHINGTON, 18. januara (FENA) - Sjedinjene Američke Države su pred velikom političkom krizom, piše CNN pojašnjavajući blokadu usvajanja budžeta i odluke o privremenom finansiranju do 16. februara.

- Političke karijere će sada propadati i započinjati do zadnjih sati petka do kada će trajati optužbe između predsjednika Donalda Trumpa i Demokrata i Republikanaca - piše CNN.

Dok se političari u Washingtonu optužuju, navodi ovaj medij, najteže posljedice ukoliko dođe do blokade funkcioniranja vlasti osjetit će najranjivije kategorije koje se suočavaju samo "sa strahom i panikom“.

- Nije da političari u Kongresu i Bijeloj kući ne razumiju posljedice koje donosi nefunkcionalnost, ali oni jednostavno ne znaju kako prevazići podijeljenost koja postoji - navodi se u analizi.

Predstavnički dom Kongresa je sinoć tijesno usvojio odluku o privremenom finansiranju do 16. februara, ali u Senatu još o tome nema saglasnosti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel