Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 15:01 |

Započinje izgradnja Trga Gange i Hajdučke družine

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 18. siječnja (FENA) - U sklopu projekta "Kulturna ruta bećarca i gange" u zgradi Općine Tomislavgrad potpisan je ugovor o izgradnju Trga Gange i Hajdučke družine.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Mario Nevistić, direktor poduzeća Nevistić-commerce d.o.o. Tomislavgrad.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 615.006 eura, s tim da 85 posto od navedenog iznosa dolazi iz fondova EU, a ostatak su sredstva Općine Tomislavgrad, koja će sufinancirati projekt, u skladu s pravilima Interreg-IPA CBCProgram Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Završetak radova predviđen je do kraja tekuće godine.

Projektom "Kulturna ruta bećarca i gange", osim izgradnje Trga Gange i Hajdučke družine, Općina Tomislavgrad zajedno s partnerima na projektu, Gradom Pleternicom, Turističkom zajednicom Grada Pleternice, Poduzetničkim centrom Pleternica te Kulturno informativnim centrom (KIC) Tomislavgrad, radit će na obnovi pročelja zgrade KIC-a, osnivanju i opremanje turističkog "check pointa", održavanju stručne edukacije za destinacijskog menadžera.

Također, projektom je previđeno održavanje okruglih stolova s ciljnim skupinama koje će davati prijedloge za izradu strateških dokumenata razvoja turizma, zatim izrada krovnog interpretacijskog plana razvoja obje destinacije (Tomislavgrad i Pleternica), izrada vizualnog identiteta i idejnog rješenje suvenira, izrada idejnog rješenja opremanja Muzeja Gange, promocija destinacije "Kroz korpu Tomislavgrada", edukacija poduzetnika – management u turizmu, izrada monografije kulturne baštine, izrada promotivne tradicionalne kuharice, izrada promotivnog dokumentarnog filma, osnivanja poljoprivredne zadruge, izrada promotivnih članaka i postavljanje jumbo plakata te izrada promotivnih materijala za manifestacije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu