Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.01.2018. 14:28 |

Erdogan: Stvara se teroristička armija na našoj granici, to nećemo dozvoliti

FENA Internet

ANKARA, 15. januara (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas je zaprijetio da će spriječiti stvaranje sigurnosnih snaga sa 30.000 pripadnika podržanih od SAD-a u sjevernoj Siriji, javlja AFP.

- Amerika zna da se stvara teroristička armija na našoj granici. Mi moramo sasjeći tu terorističku armiju u korijenu - poručio je Erdgoan u govoru koji je prenosila i televizija.

Turska se i ranije žalila da će nove granične snage biti kompromitirane pripadnicima kurdskih pobunjeničkih grupa koje Ankara smatra teroristima. Kurske su milicije učestvovale u okviru Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u operacijama protiv terorističke organizacije ISIL uz podršku SAD-a.

Američki zvaničnici su rekli da su nove snage potrebne kako bi se fokus sa borbe protiv ISIL-a prebacio na graničnu sigurnost na sjeveru Sirije. No, Erdogan je ponovio da je turska vojska spremna svakog trenutka pokrenuti operaciju protiv kurdskih pobunjenika YPG na sjeveru Sirije.

- Pripreme su završene, operacija može krenuti svakog trenutka - rekao je Erdogan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel