Servisne informacije     | 28.10.2024. 08:13 |

U BiH i narednih dana sunčano vrijeme, temperature do 26 stepeni

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) – U utorak, 29. oktobra,  u Hercegovini i na jugozapadu Bosne će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostalim područjima ujutro pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. Postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 stepeni Celzijusa. 

U srijedu, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima jutro oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni.

U četvrtak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni.

U petak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom, u ostaku zemlje vedro

U BiH sutra sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, temperature između 18 i 24 stepena

U BiH danas pretežno oblačno, najviše temperature između 17 i 23 stepena

Promo

Video kampanja JP Autoceste FBiH za povećanje sigurnosti na autocesti

 Gaming for New Generations: Mostar postaje središte razvoja gaming industrije

Obilježen Dan Telekoma Srpske