Bosna i Hercegovina     | 25.10.2024. 14:56 |

Video kampanja JP Autoceste FBiH za povećanje sigurnosti na autocesti

FENA Promotivni tekst, Foto/ JP Autoceste FBiH

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Vožnja autocestama zasigurno je sigurnija, brža i udobnija od vožnje ostalim cestama. Ali vožnja autocestom se po nekim specifičnostima razlikuje od vožnje drugim cestama. Propisima je utvrđeno kako voziti, no postoje neka pravila, ponašanja i sigurnosne navike koje se moraju usvojiti kako biste sigurno vozili autocestama. Autoceste skrivaju i niz specifičnih opasnosti koje morate očekivati i predvidjeti kako biste sigurno i brzo stigli do cilja.

JP Autoceste FBiH ostvarujući strateške ciljeve koji se odnosi na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i povećanje stepena sigurnosti cestovnog saobraćaja provodi društveno odgovornu višemjesečnu medijsku kampanju prikazivanja spotova na temu sigurnost u saobraćaju na autocesti.

U cilju povećanja ukupnog stanja sigurnosti u saobraćaju osmišljeno i realizirano 12 video spotova koji se tiču poštovanja saobraćajnih pravila i propisa. Riječ je o višemjesečnoj kampanji koja traje od mjeseca aprila do kraja godine putem digitalnih medija.

Kroz specifičan humor glumaca Almira Kurta i Davora Golubovića fokus djelovanja je podići svijest vozača o sigurnosti te značaju poznavanja i poštivanje svih saobraćajnih propisa i pravila.

U ovom serijalu posebno su obrađene teme: zimska oprema, hitni koridor, nepravilno uključivanje, zaustavljanje vozila, vožnja po magli, pomoć na cesti, radovi na putu, u tunelu, sigurna udaljenost, požar u tunelu, vožnja u suprotnom smjeru i pogrešno zaustavljanje.

Saobraćajna sigurnost predstavlja ključni aspekt svakog društva, a JP Autoceste FBiH posvećuje posebnu pažnju sigurnosti saobraćaja na autocesti, te kontinuirano radi na edukaciji i promociji odgovornog ponašanja u saobraćaju. 

Više video spotova koji se tiču poštovanja saobraćajnih pravila i propisa pogledajte na zvaničnom YouTube kanalu JP Autoceste FBiH, saopćeno je iz Press službe JP Autoceste FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ceste FBiH: Još se ne zna kolika je šteta pričinjena na cestovnoj infrastrukturi

Potpisan Ugovor o izgradnji poddionice tunel Kvanj – Buna

Privremene izmjene režima saobraćaja na dionici Sarajevo sjever - Butila

Promo

Video kampanja JP Autoceste FBiH za povećanje sigurnosti na autocesti

 Gaming for New Generations: Mostar postaje središte razvoja gaming industrije

Obilježen Dan Telekoma Srpske