Ekonomija     | 18.10.2024. 13:57 |

TalentforBIZ stiže u Sarajevo, prilika za susret mladih sa poslodavcima iz Turske

FENA Saopćenje, Foto/ VTKBIH

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Globalne firme iz Turske stižu u Sarajevo 26. oktobra povodom događaja TalentforBIZ, da bi podijelile karijerne mogućnosti sa mladima. Organizator događaja TalentforBIZ je Ured za ljudske resurse Predsjedništva Republike Turkiye, a nudi mladim talentima priliku da se upoznaju s mnogim vodećim poslodavcima poput Aselsana, Baykara, Halkbanke, konsultantske firme Proyapı, Turkish Aerospacea, Turkish Airlinesa i Ziraat Banke.

Događaj, koji će biti održan u sarajevskom Swissotelu, otkrit će uzbudljive karijerne mogućnosti te pružiti priliku učestvovanja na intervjuima za posao i stažiranje, kao i učešće na radionicama.

- Mladi talenti će moći učestvovati u razgovorima s menadžerima te podržati svoj profesionalni razvoj i proširiti mrežu kontakata. Firme će, tokom događaja, prezentirati svoje brendove, projekte te mogućnosti zapošljavanja. Mladi učesnici će, zahvaljujući prijavi na ‘Yetenek Kapısı’ (Vrata talenta), moći da se prijave na oglase za posao i stažiranja. Učesnici, koji se budu registrovali, dobit će priliku lakšeg prisustvovanja događaju te se moći prijaviti na intervjue za posao i druge aktivnosti - navodi organizator. 

Za više informacija o događaju, firmama i njihovim aktivnostima, dostupna je web stranica ili profil na društvenim mrežama: https://talentforbiz.org  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

EON paketi prvih šest mjeseci po jedna KM

M:tel: Srednjoškolci iz BiH, pokažite svoj talent i prijavite sa na m:tel App natjecanje!

Hugo Faustino, digitalni strateg za Netflix i Nike, na 12. Brending konferenciji