Najave     | 17.10.2024. 10:47 |

Obavještenje agencije APKE vezano za predstojeća savjetovanja u Neumu

FENA Promotivni tekst, Foto/ APKE

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Agencija APKE obavještava da je magistralni put M-17 Sarajevo-Mostar u potpunosti normalizovan za saobraćaj te prema tome, za predrezervacije napravljene za savjetovanja koja će biti održana u slijedećim terminima u Neumu (Hotel Sunce) mole do se iste što prije potvrde.

To su: Završno savjetovanje za 2024. godinu - kancelarijsko i arhivsko poslovanje – elektronsko (digitalno) komuniciranje, upravljanje elektronskim dokumentima, elektronski potpis, elektronski certifikati (procedura registracije potpisa i dobijanja certifikata), Zakon o upravnom postupku, upravni postupak u policijskim postupcima, inspekcijskim postupcima, upravni spor (Vrijeme i mjesto održavanja: 21-23.10.2024. godine Hotek „Sunce” Neum); Veliko trodnevno završno savjetovanje iz javnih nabavki za 2024. godinu – postupanje po izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama (inovativne javne nabavke, studija slučaja), naplata štete od UO I ponuđača u slučaju kada je presudom suda dokazano da su ispravno postupali odnosno da su oštećeni postupak za naknadu štete, sporazum ili tužba (tok parnice), inovativne javne nabavke (Vrijeme i mjesto održavanja: 21-23.10.2024. godine Hotel “Sunce” Neum)

Zbog popunjenosti mjesta, ovim putem pozivaju se institucije i pravna lica koja su izvršila predrezervaciju mjesta telefonskim putem, a nisu dostavili imena svojih učesnika, da u što kraćem roku dostave pisanu prijavu sa imenima učesnika.

Budžetski korisnici svakako mogu prisustvovati seminaru uz odgodu plaćanja, tj plaćanje po dostavi račun, ali uz obaveznu prijavu.

Cilj savjetovanja je da se učesnicima pojasni način otklanjanja grešaka nastalih u upravnim (prvostepenim i drugostepenim postupcima) organa uprave BiH, F BiH, kantona, općina, javnih ustanova i javnih preduzeća, uz davanje jasnih uputa rukovodiocima/rukovodećim službenicima, privrede, voditeljima prvostepenih i drugostepenih postupaka da svoje postupanje, rokove, utvrđivanje činjenica i tome sl., usklade sa odredbama ovih zakona.

Također uvažavajući stvarne potrebe i zahtjeve kao i odgovornost rukovodioca ugovornih organa i ponuđača, članova komisija u istim, kao i lica koja se bave nabavkama, iznesene na predhodnim stručnim skupovima tokom 2016. godine u organizaciji ove Agencije, organizovali smo Završno regionalno trodnevno savjetovanje iz javnih nabavki za 2024. godinu sa eminentnim stručnjacima s namjerom da pružimo praktičnu obuku i ponudimo konkretne odgovore odnosno, odnosno ukažemo na uočene nepravilnosti u postupcima javnih nabavki od strane Ureda za reviziju I drugih nadležnih organa, uz davanje jasnih preporuka u budućem postupanju.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na istim savjetovanjima molimo Vas da kontaktirate  Agenciju za pravni konsalting i edukaciju APKE.

Program savjetovanja i obrazac za „online“ prijavu mogu se naći na web stranici www.apke.ba ili upitima na E-mail: info@apke.ba kao i tel 033/472-317.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U NSRS održan sastanak o unapređenju parlamentarnih procedura za javne nabavke

Završno savjetovanje o kancelarijskom i elektronskom poslovanju od 21. do 23. oktobra u Neumu

Završno savjetovanje iz javnih nabavki za 2024. godinu u Neumu od 21. do 23. oktobra

Promo

Obavještenje agencije APKE vezano za predstojeća savjetovanja u Neumu

Trivan: Visoka ulaganja u zaštitu ključna su za cyber otpornost m:tel-a 

Operator za OIEiEK: Održan radni sastanak s predstavnicima FERK-a, FMERI-a i elektroprivreda