Bosna i Hercegovina     | 15.10.2024. 15:34 |

Međunarodna osnovna škola Mostar organizira humanitarni bazar; Cilj je pomoći unesrećenoj obitelji

FENA Mladenka Krilic, Foto: Međunarodna osnovna škola

MOSTAR, 15. listopada (FENA) - Dani kruha, kao znak zahvalnosti za plodove zemlje koji se obilježava svake godine u listopadu, Međunarodna osnovna škola Mostar obilježit će humanitarnim bazarom koji će se održati u srijedu, 16. listopada od 12 do 15 sati na Španjolskome trgu.

 

Na bazaru će osim kolača biti u ponudi razna peciva, voće, povrće i dr. kao zajednički doprinos učenika, roditelja i nastavnika Međunarodne osnovne škole.

Do sada su se prinosi pakovali i poklanjali djeci u potrebi ili nosili starim i iznemoglim osobama, a ove godine pomoć je usmjerena osobama koje su pogodile nedavne poplave u našoj zemlji.

- Krajnji cilj nam je pronaći obitelj pogođenu prirodnim nepogodama, poplavom u Jablanici ili Fojnici, a do koje nisu došla silna sredstva za koja čujemo putem medija da se doniraju. Tako da se nadamo da će naš, koliko god doprinos bio, nekome ipak dobro doći – istaknula je direktorica Međunarodne Osnovne škole Mostar Aida Ćosić.

Ona je pozvala ovom prilikom sugrađane da dođe i izaberu nešto za sebe kako bi stolovi učenika na kraju dana budu prazni. Time će, poručila je direktorica Međunarodne škole, i naša i njihova srca biti puna.

Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje usko se vežu i obilježavaju uz Svjetski dan hrane, 16. listopada, radi jačanja svijesti o problemu nedostatka hrane u svijetu, borbe protiv gladi, te podizanja svijest o važnosti proizvodnje vlastite hrane, ekološkoj proizvodnji, očuvanju prirode te važnosti zdrave prehrane.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Međunarodna osnovna škola organizirala humanitarni bazar za unesrećene u poplavama

Međunarodna osnovna škola Mostar organizira humanitarni bazar za unesrećene u poplavama

U Pionirskoj dolini 7. septembra Humanitarni bazar "Zajedno u školu"

Promo

Trivan: Visoka ulaganja u zaštitu ključna su za cyber otpornost m:tel-a 

Operator za OIEiEK: Održan radni sastanak s predstavnicima FERK-a, FMERI-a i elektroprivreda

Završena Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition