Servisne informacije     | 07.10.2024. 14:15 |

U BiH sutra veći dio dana sunčano, u noći na srijedu nove padavine širom zemlje

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Veći dio dana u Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti ima na zapadu i jugozapadu Bosne. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove je bilo dosta magle i niske oblačnosti.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 6; Drvar 15; Livno i Sokolac 16; Široki Brijeg i Srebrenica 19; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 20; Doboj, Gradačac, Neum, Prijedor, Trebinje i Zvornik 21; Bihać, Bijeljina, Jajce, Mostar i Zenica 22; Banja Luka i Sanski Most 23 stepena.

U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Jače naoblačenje sa zapada, koje će usloviti kišu širom zemlje, očekuje se tokom noći na srijedu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. U noći na srijedu povremeno su mogući i jaki udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14, najviša dnevna uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U BiH sutra pretežno oblačno, povremeno kiša i lokalni pljuskovi

U BiH danas oblačno, poslijepodne lokalni pljuskovi, temperature od 12 do 18, na jugu do 22 stepena

Sutra u BiH oblačno, širom zemlje povremeno mogući slabija kiša i pljuskovi

Promo

Utorak dan za pogodnosti -  platite svoje m:tel račune online uz Mastercard

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge