Bosna i Hercegovina     | 05.10.2024. 12:55 |

CIKBiH - Odgođeni izbori u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Kreševu i na tri biračka mjesta u Fojnici

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegpvome danas je u nastavku 75. sjednice, donijela Odluku o odgađanju izbora u osnovnim izbornim jedinicama Jablanica, Konjic, Kiseljak i  Kreševo na svim biračkim mjestima te na tri biračka mjesta (114A009 Gojevići, 114A010 Dusina i 114A011 Bakovići) u osnovnoj izbornoj jedinici Fojnica.

Zbog novonastale situacije uzrokovane vremenskom nepogodom, a nakon sastanaka sa relevantnim institucijama i odgovora dostavljenih od strane nadležne uprave civilne zaštite i izvještaja izbornih komisija osnovnih izbornih jedinica o situaciji na terenu, Centralna izborna komisija BiH je donijela navedenu odluku na osnovu činjenica koje ukazuju da izbore nije moguće provesti u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH.

Odgođeni izbori će se održati kada se steknu uvjeti za održavanje izbora, a u pravilu  provode se u roku od 7 dana, a najkasnije 30 dana od dana koji je određen za glasanje na redovnim izborima o čemu će posebnu odluku donijeti Centralna izborna komisija BiH, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija BiH nastavlja pratiti razvoj situacije na terenu u osnovnim izbornim jedinicama te će u slučaju potrebe pravovremeno reagovati u cilju organizacije izbora.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Visoki predstavnik: Izađite na izbore sutra – kreirajte bolju budućnost vaše lokalne zajednice

CIK BiH - Sutra konačna odluka u vezi izbornog procesa u općinama koje su pogodile poplave

Koalicija 'Pod lupom' zabilježila 1.367 izbornih nepravilnosti (VIDEO)

Promo

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu