Regija     | 04.10.2024. 13:54 |

Vodeći stručnjak iz oblasti dečije psihologije Gordon Njufeld stiže u region na inicijativu Fondacije Novak Đoković

FENA Saopćenje, Foto/ Fondacija Novak Đoković

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Svetski lider u oblasti ranog razvoja, dr Gordon Njufeld, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković ovog oktobra posetit će naš region i sa zainteresovanom publikom održati niz razgovora na temu „Kako zadržati bliskost sa djecom uprkos izazovima odrastanja?“. Vođena idejom da je briga o odrastanju djece jedan od koraka ka boljoj budućnosti za sve nas, Fondacija Novak Đoković već treću godinu zaredom organizuje dolazak vodećih stručnjaka iz ove oblasti, u cilju edukacije i podizanja svesti javnosti o temama razvoja djece i roditeljstva.

Nakon posjeta dr. Šefali i dr. Gabora Matea, ove godine Fondacija nastavlja svoj program "Razgovori o roditeljstvu" gostovanjem dr. Gordona Njufelda, koji će pružiti korisne savjete kako da prevaziđemo brojne izazove roditeljstva kroz različite faze odrastanja djece, kao i šta je najvažnije u odnosu koji gradite sa djecom. U okviru svoje posjete regionu dr Gordon Njufeld, koautor bestselera „Budite oslonac svojoj djeci“ i renomirani stručnjak za dečiji razvoj, održaće razgovore sa publikom u Beogradu (4. oktobra), Sarajevu (9. oktobra), Banja Luci (11. oktobra), Zagrebu (13. oktobra) i Ljubljani (15. oktobra). 

Tokom ovih razgovora, dr Njufeld će obraditi ključne teme vezane za roditeljstvo, izazove odrastanja, uključujući očuvanje bliskosti između roditelja i djece, privrženosti kao ključa svakog odnosa, značaja uloge roditelja u odnosu na ulogu vršnjaka, kao i načine na koje možemo adekvatno odgovarati na potrebe i zahtjeve djeteta.
 
- Vjerujem da su učenja dr Gordona Njufelda vrlo značajna za naše društvo. Bliskost djeteta sa roditeljem je ključ zdravog razvoja, a ona se u ovoj kulturi brzog življenja gubi. Raduje me što ćemo imati priliku da učimo od čovjeka koji je svoj život posvetio izučavanju razvoja djeteta i što ima institut koji je specijalizovan na tu temu - istakla je Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Dr Gordon Njufeld je široj javnosti poznat i kao mentor Gabora Matea, a u svojoj karijeri, koja traje više od 40 godina, radio je kao klinički psiholog sa djecom, omladinom i njihovim porodicama. Podsećajući na riječi ovog priznatog stručnjaka da „djeca nikada ne smiju da rade za našu ljubav, ona treba da se odmaraju u njoj”, Fondacija Novak Đoković najavljuje njegova predavanja po gradovima našeg regiona.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu