Izbori 2024     | 04.10.2024. 12:33 |

BH Zeleni otkazali večerašnje predizborne skupove

FENA Saopćenje, Foto/ bh zeleni

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Stranka BH Zeleni donijela je odluku da otkaže sve večerašnje predizborne skupove u znak solidarnosti sa građanima Bosne i Hercegovine pogođenim tragičnim poplavama koje su nažalost odnijele ljudske živote. Poplave su zahvatile veći dio zemlje, uzrokujući ogromnu štetu na infrastrukturi, kućama i poljoprivrednim površinama, te dovodeći mnoge porodice u opasnost.

Izražavajući suosjećanje i solidarnost, predstavnici BH Zelenih istakli su da, u trenucima kao što je ovaj, političke aktivnosti i kampanje moraju biti stavljene u drugi plan. "Naša dužnost je da budemo uz građane u ovim teškim trenucima, da podržimo one koji su izgubili svoje domove i da zajedno radimo na obnovi zajednica," stoji u izjavi stranke.

BH Zeleni su pozvali svoje članove i simpatizere da, umjesto učestvovanja na političkim događajima, pomognu u pružanju pomoći ugroženim područjima, bilo kroz volonterski rad ili donacije.

Odluka o otkazivanju predizbornih aktivnosti donijeta je iz moralne obaveze prema svim građanima Bosne i Hercegovine, s posebnim naglaskom na zajedništvo i solidarnost u teškim vremenima.

Poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu još jednom su ukazale na važnost adekvatne zaštite okoliša i upravljanja prirodnim resursima, što je jedno od ključnih pitanja na kojem BH Zeleni već godinama insistiraju.


Press služba BH ZELENIH

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BH Zeleni

Informacije i uvjeti

Promo

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu