Izbori 2024     | 04.10.2024. 09:42 |

Održan završni skup koalicije dva politička pokreta-Platforme za progres i Za nove generacije

FENA Saopćenje, Foto/ Platforma za progres

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Sinoć je održan završni skup koalicije dva politička pokreta: Platforme za progres i Za nove generacije u prostorijama KUD Lola u Sarajevu.

Prisutnima su se obratili nosioci i nositeljice listi, kandidati za načelnike i lideri stranaka.

“5 do 12 je za promjene u Starom Gradu. Prethodnih sedmica smo predstavili svoj program građanima, slušali njihove prijedloge i potrebe i spremni smo da u skladu s tim djelujemo u općinskom vijeću. Naši vijećnici će raditi principjelno, časno i u interesu građana naše općine”, poručio je Refik Dugić, nosilac liste u Starom Gradu.

“Ovaj put koji smo mi formirali je dugoročne prirode i vjerujem da naša dva pokreta zajedno mogu biti korektiv trenutnih politika i društva. U vijeću ćemo dosljedno provoditi zajednički program, držati se naših principa i vrijednosti i staviti interes zajednice ispred vlastitog. Naša priča tek počinje sa ovim izborima”, rekla je Dragana Glumac, nositeljica liste za Općinsko vijeće Centar.

“Mi se nismo u kampanji bavili drugim strankama, nego smo dosljedno promovisali svoj program. Govorili smo o konkretnim problemima naše općine i rješenjima koja nudimo. Pokazali smo da se može viditi čista, programska kampanja, bazirana na razgovoru s građanima i na to sam posebno ponosan”, dio je govora Malića Heće, nosioca liste u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

“Građani su razočarani u politiku. U društvu vlada apatija i nezainteresovanost zbog brojnih razočarenja u dosadašnje političke opcije. Naši kandidati su oni koji se vode programom i vrijednostima i ako zaista želite izabrati nekog ko će se baviti problemima građana i općine, podržite našu listu!, rekla je Maja Muftić Dedović, nositeljica liste u općini Novi Grad.

Kandidat za načelnika Općine Centar, Tarik Jažić, govorio je o timskom duhu koji je zaživio između članova Platforme za progres i Za nove generacije i mogućoj dugoročnosti ove političke priče. “Sedmicama smo radili zajedno kao jedno. Obišli smo ulice, kuće, upoznavali se sa problemima ljudi u našoj općini i predstavljali svoja rješenja. U ovih mjesec dana obogaćeni smo divnim iskustvom, a zbog čistoće naše kampanje i lijepe priče koju gradimo, mi smo već pobjednici”, poručio je.

Afan Kalamujić, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, rekao je: Mi smo mala politička opcija, ali smo na političkoj sceni već uradili mnogo. Mi se ne bavimo drugim strankama i političarima, bavimo se svojim programom i za pozicije predlažemo kvalitetne ljude. Iza nas je lijepa izborna kampanja koja oslikava i našu kulturu i budući način ponašanja u politici. Pokazali smo da su u Bosni i Hercegovini još uvijek moguće političke balade”.

Damir Marijanović, lider pokreta Za nove generacije, aktuelni zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda FBiH zahvalio se svim kandidatima na fer kampanji i predanom radu promovisanju zajedničke ideje. “Ponosan sam na priču koju smo kreirali. Spojili smo divne ljude u nastojanju da ponudimo opciju koja zaista može mijenjati stvari. Drago mi je da je naše zajedništvo zaživjelo, da smo se ovako dobro uklopili i vjerujem da će se to odraziti i na rezultat”, rekao je.

“Svjedok sam šta se desi kada se stvaraju dva jednoumlja. U SAD-u imamo dvije velike stranke, što za posljedicu ima podijeljeno društvo i stavljanje stranke ispred interesa države. Kod nas su se formirala dva bloka kojima je argument za skupljanje glasova blaćenje onih drugih. U ovakvoj političkoj situaciji, mi smo treći put koji je neophodan za ozdravljenje društva. Mi smo centar i integrativni faktor”, poručio je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Podsjećamo, kandidati ove dvije stranke će izaći pod imenom Platforma za progres u općinama Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo, pod imenom Za nove generacije - Platforma za progres u općinama Novi Grad i Vogošća i pod imenom Za nove generacije na Ilidži.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Jažić: Ne postoji opravdanje za nedolazak na javnu debatu

Platforma za progres i Za nove generacije - Istina ne traje samo mjesec dana

Informacije i uvjeti

Promo

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu