Izbori 2024     | 04.10.2024. 09:22 |

Bandić: Naša vizija je da gradimo državu na temelju razvijenih i uređenih lokalnih zajednica

FENA Saopćenje, Foto/ SBIH NOVO SARAJEVO

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

U punoj kongresnoj dvorani hotela Grand je održan predizborni skup podrške. U dvorani koja je bila premala da primi sve posjetioce, vladala je pobjednička atmosfera.U razgovoru prije i nakon skupa, građani Velešića jasno su poručili kandidatu za načelnika Muameru Bandiću da od njega očekuju da radi suprotno većini onoga što je rađeno protekle četiri godine, da rješava neke od krucijalnih problema i da bude dostupan, a ne kao neki koji su ih nakon izbora zaboravili.

 

U ime kandidatske liste Stranke za BiH okupljenima se obratio Aldin Radonja, poručivši da nam je zajedništvo sada prijeko potrebno.

“Svakim danom sve nas je više ujedinjenih iza ideje da može bolje. Da ovu našu najljepšu općinu možemo učiniti ugodnijim mjestom za življenje“, istakao je Radonja.

Dodao je da se obraća u ime liste obrazovanih, ostvarenih i, ponajbitnije, radnih i poštenih ljudi koji uz Muamera Bandića i političke partnere mogu biti pokretačka snaga da Novo Sarajevo učine mjestom ugodnog življenja i ponosa njenih stanovnika.

Praćen velikim aplauzom, Muamer Bandić počeo je govor riječima: “Ne stojim ovdje samo kao kandidat, već kao čovjek koji vjeruje u sve vas, u snagu ovog grada i njegovih ljudi. Ta snaga nam je pomogla da prebrodimo i ona najteža vremena, da istrajemo, da se odbranimo i da istovremeno ostanemo ljudi. Tada smo imali jasan cilj i jasnu viziju šta hoćemo, i svi smo stali iza toga te pokazali svima da smo nesalomljivi kada smo zajedno.”

Dodao je: “Danas je situacija potpuno drugačija. Općine u Sarajevu, ni grad, ni kanton, ni entitet, ni država, a niti naš narod, kao da nemaju ni cilja, niti jasne vizije u kojem pravcu da idemo.”

“Recite danas da ste patriota i postat ćete predmet ismijavanja raznoraznih kompleksaša, koji zapravo mrze sami sebe jer nisu sigurni u svoj identitet. Neki su na tome u Sarajevu izgradili političke karijere, pretvorivši svoje lične komplekse i frustracije u političku platformu. Lako ćete ih prepoznati jer im ništa bošnjačko i bosansko ne valja. Dovoljno je da pogledate ko sve šuti na sve ispade visokog predstavnika, šutili su i kada je u dogovoru s Plenkovićem nametao izmjene izbornog zakona, šutili su i kada je suspendovao Ustav, a šute i danas kada Šmit pokušava oboriti presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Kovačević. Zašto šute? Zato što njih ne interesuje ni država Bosna i Hercegovina, pa ni ova naša Općina Novo Sarajevo”, poručio je Bandić.

Kako kaže, to je “njima samo instrument za ostvarenje ličnih interesa”. Zato ih nema na debatama, među narodom, jer nemaju šta da ponude, sem novih propagandnih laži i prevara. Vladali su našom općinom četiri godine, vladaju kantonom godinama i šta smo dobili? Jedno veliko ništa! Naša vizija je da gradimo našu državu na temelju snažno razvijenih i moderno uređenih lokalnih zajednica. Naš plan je realan jer je naš program „Jedina prava promjena“, nastao u saradnji s građanima”, istakao je Bandić.

“S ovog mjesta vas molim da ne zaboravite one koji su nas izdali i da im to ne oprostite 6. oktobra. Ne smijemo zaboraviti da su naš politički subjektivitet prodali za malo vlasti i nekoliko ministarskih pozicija. Nemojmo zaboraviti da politički kaznimo one koji nas kriminaliziraju, a oni sarađuju s kartelima. Nemojmo dozvoliti da mafija preuzme vlast i da ovlada institucijama ove države”, poručio je Bandić i zaključio:

“Zato vas pozivam da 6. oktobra, zbog nas samih, a i zbog naše djece i potomaka, izađete na izbore i podržite patriotski blok koji se bori da vrati dostojanstvo našeg naroda, naše općine, grada i države!”

Prisutnima se kratko obratio i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, kazavši da će Novo Sarajevo konačno dobiti pravog načelnika. "Dugo ste čekali da dobijete pravog načelnika. To je čovjek koji zna da okuplja. Imate kandidata kojem sa sigurnošću možete dati povjerenje", poručio je Efendić. Više fotogradija na linku https://drive.google.com/drive/folders/1vc5dwdz3yINd0SKWL2bcgReu_wO8mlfm?usp=sharing

Stranka za BiH Novo Sarajevo

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima