Izbori 2024     | 04.10.2024. 09:19 |

Završni skup HDZ BiH: Poslana poruka zajedništva za razvojan, moderan i siguran grad Mostar!

FENA Saopćenje, Foto/ HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Uz stihove pjesme Hrvatska zastava iz prepune dvorane na Bijelome brijegu poslana je poruka zajedništva sa završnog predizbornog skupa HDZ BIH. Članovi, prijatelji i simpatizeri stranke okupili su se kako bi podržali sve ono što HDZ BiH radi u stvaranju vizije za razvojan, moderan i siguran grad Mostar!

Prisutne je pozdravio domaćin, predsjednik GO HDZ BiH Mostar Marko Novak koji ističe koliko je važno da na čelu grada Mostara bude predstavnik hrvatskoga naroda.  

''Blagoslov je i sreća što su sve institucije od značaja za Hrvate smještene bas u Mostaru, međutim ne misle svi tako. Neki smatraju da smo podstanari u ovoj zemlji i nekima smeta moja izjava kako gradonačelnik Mostara treba biti Hrvat! Ako je u Mostaru sjedište Hrvatskog narodnog sabora, Hrvatskog narodnog kazališta, ako je u Mostaru Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, Hrvatski športski klub Zrinjski – onda će u Mostaru gradonačelnik biti Hrvat! To vam obećavamo! Zajedno s gradonačelnikom, gradskim vijećnicima i sa svima vama pokrenut ćemo nove trendove upravo iz Mostara i definirati moderno! Na tragu programa 5+5, recimo što  je moderno i što je otvoreno, recimo što je vjerodostojno i odgovorno. Neka mostarsko moderno bude voljeti svoj grad, neka naše moderno bude ponosno isticati svoje simbole, zastavu i križ. Ne treba se stidjeti svoga! Treba poštivati druge, treba nam biti napredno i moderno čuvati stup društva, našu obitelj. Neka nam moderno i otvoreno bude biti pošten i čistog obraza jer obraz nema cijenu. Pokažimo zajedništvo kako bi imali RAZVOJAN, MODERAN I SIGURAN GRAD MOSTAR'', istaknuo je u svom emotivnom obraćanju predsjednik GO HDZ BiH Marko Novak.

Stanko Ćosić, nositelj liste jugozapad, obratio se u ime svih kandidata i nositelja lista gradskih područja.

''Uistinu imamo o čemu pričati, uistinu se možemo ponositi urađenim u zadnje četiri godine. Mostar nije običan grad, Mostar je hrvatski stolni grad! Stoga ga ljubomorno čuvajmo i izaberimo Hrvata za gradonačelnika grada Mostara, Hrvata iz Hrvatske demokratske zajednice BiH!'' poručio je Stanko Ćosić, nositelj liste jugozapad koji se obratio u ime svih kandidata i nositelja lista gradskih područja.'', istaknuo je Ćosić.

Na predizbornom skupu još jednom je pokazano zajedništvo i snaga koja će voditi Mostar i iduće četiri godine na čelu s gradonačelnikom Marijom Kordićem.  

''Danas s ponosom gledamo Mostar čistiji nego ikada, obnovili smo gotovo sve glavne ulice, gradimo dvoranu, olimpijski bazen, osigurali smo jednaka prava i cijenu vrtića za svu djecu u Mostaru, uveli subvenciju na prvu nekretninu, pomoć rodiljama i pokrenuli investicije. Danas se u Mostaru gradi 2000 novih stanova, a uveli smo i posebne pogodnosti za industriju i nova radna mjesta. Mostar je danas bolji grad, bolji je za 20 izgrađenih ili obnovljenih parkova, bolji je za 6 novih dvorana uz naše škole'', kazao je gradonačelnik Kordić.

Gradonačelnik Kordić, osvrnuo se i na program 5+5 i slogan -RAZVOJAN MODERAN I SIGURAN!

'' Razvojan,  jasno kažemo, to je način razmišljanja o svom gradu i svojoj budućnosti! To znači da se svaki dan ustaješ s jednom mišlju, učiniti Mostar boljim mjestom za život. Moderan - Za nas moderan grad ima najveće subvencije za novorođenu djecu., besplatne udžbenike, pomoć u kupovini prve nekretnine. Za nas moderan grad podrazumijeva da svaka obitelj može dostojanstveno živjeti od svoga rada, poticanje proizvodnje, jednak razvoj ruralnih i urbanih područja, za nas je moderno da svaki umirovljenik može uživati starost.. sve to je moderan grad. Siguran - Sigurnost je kada su djeca u sportskim dvoranama, a ne na ulici, sigurnost je kada imate osiguran vrtić, sigurnost je kada studirate u svomu gradu, na svomu sveučilištu i na svom Hrvatskom jeziku! Sigurnost je kada svoje slobodno vrijeme provodite u svom Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, sigurnost je da kada imate pomoć u kupovini prve nekretnine, sigurnost je kada imate europsku budućnost'', dodao  je gradonačelnik.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović podijelio je važne poruke potpore i ohrabrenja za buduće izazove i uspjehe te istaknuo zajedništvo kao srž djelovanja Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

''Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine nije samo stožerna stranka hrvatskoga naroda, ona je u sebe integrirala sve ono što vrijedi, sve ono što vidim večeras ovdje ispred sebe. I ona će 6. listopada imati 23 načelnika i gradonačelnika u BiH. Imat će i gradonačelnika grada Mostara kao 24. gradonačelnika! To je ono što smo integrirali u srž HDZ BIH. Možemo bilo gdje diljem naše domovine Bosne i Hercegovine i diljem svijeta reći da su Hrvati konstitutivan narod, svoj na svome. 34 godine HDZ BiH se gradi i integrira u sebe sve svoje sastavnice, branitelje, sve one koji su dali sve što su mogli dati da bi mi danas svjedočili da bez Hrvata ne može djelovati ni Mostar ni bilo drugi dio Bosne i Hercegovine, da bez Hrvata nema budućnosti BiH. Velikodušno i ponizno služimo svome narodu'', zaključio je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Zahvaljujemo se predstavnicima vlasti iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske,  

kandidatima, svim uvaženim gostima, prijateljima, članovima i simpatizerima HDZ BiH, glazbenicima, tehničkoj i video produkciji koji su svojim prisustvom uveličali i dali dodatnu snagu završnom skupu HDZ BiH u Mostaru! Vjerujemo da ćemo našu snagu pokazati 6. listopada te iskoristiti biračko pravo  i odabrati najbolje, a to je RAZVOJAN MODERAN I SIGURAN GRAD MOSTAR!

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima