Izbori 2024     | 03.10.2024. 23:16 |

Pobjednički skup Snage naroda u “Areni”: Poslije 6.10. idemo raditi za Zenicu!

FENA Saopćenje, Foto/ Snaga naroda

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Centralni predizborni skup Snage naroda u punoj Gradskoj areni “Husejin Smajlović” pečat je na itekako uspješnu kampanju ove stranke, a koja je i večeras dokazala zašto je favorit na predstojećim izborima.

Prisutnima u krcatoj “Areni” predstavljena je lista Snage naroda za Gradsko vijeće Zenice koju čine profesori, doktori, pravnici, magistri, zdravstveni radnici, uspješni sportisti, studenti, penzioneri, ali i aktuelni vijećnici koja će, zasigurno, biti snažno prepoznata od strane građana Zenice i koja će dobiti masovnu podršku na izborima 6. oktobra

Brojnim prisutnim mještanima najprije se obratio Arnel Isak, nosilac liste i aktuelni federalni zastupnik. 

- Otkako je krenula kampanja obilazimo sve mjesne zajednice, razgovaramo sa svim građanima, ne samo navečer nego i preko dana, uočavamo probleme svake mjesne zajednice i šta su to njihovi problemi. Drago mi je što ste se odazvali večeras u velikom broju, što je potvrda da imamo ogromnu podršku u Zenici i da smo sa pravom favoriti ovih izbora. Dok sam bio ministar uradio sam sve iz svoje nadležnost, ne postoji stvar koju sam počeo, a da nisam završio. Šestog oktobra, ako cijenite imalo moj rad, šta sam uradio kao ministar u Vladi ZDK, što sam kao federalni zastupnik inicirao sredstva za najmodernije bazene u Crkvicama, Hitnu pomoć, ambulantu u Perinom Hanu… Stoga, ako želite da nastavimo sa djelima, podržite nas. Sve zavisi od vas hoćete li se uključiti, krenuti raditi za Zenicu. Imamo priliku ostvariti što bolji rezultat da možemo raditi u vašem interesu i zato očekujem da 6. oktobra vaš izbor budu djela i Snaga naroda - kazao je Isak. 

Kandidatkinja za vijeće Lejla Kršlak poručila je prisutnima kako je u politiku ušla da se bori za mlade i bude njihov glas u vijeću. 

- Ogorčena sam na sistem odnosno kako se ophodi prema mladima. Odlučila sam se uključiti u politiku da budem glas mladih u vijeću. Šestog oktobra glasajte za sve ono što vam nije Zenica pružila, za sve ono sto želite, a nemate u Zenici. Šestog oktobra glasajte za Snagu naroda - poručila je Kršlak. 

Kandidatkinja Senita Malkić Karamuja poručila je kako je dosad bola apolitična, čak izvjesni period bila i vani, ali se odlučila na povratak iz razloga jer grad Zenica i država BIH imaju dušu i najplemenitiji narod. 

- Želim da moje dijete odrasta ovdje i uči se najboljim maniri, a i moralnim vrijednostima koje mi kao narod itekako posjedujemo. Činjenica je da nam dosadašnja situacija nije bila sjajna i da smo svjedoci velikog odliva stanovništva, nepotizma, korupcije, diskriminacije na svakom nivou. Na sreću, imamo priliku za promjenu, za djelovanje, ali samo kao tim i cjelina. Djelujemo i stvaramo uslove zarad naše djece i svih onih koji ovaj grad i ovu državu smatraju svojom primarnom domovinom, gdje žele ostati i ostariti. Moj ulazak u politiku, konkretno u stranku SNAGA NARODA želim da bude naš zajednički korak u svjetliju, prosperitetniju i stabilnijiu budućnost.  Kroz moj politički angažman želim da iskoristimo sve raspoložive resurse i integrirane cjelokupnu populaciju, od naše visokokvalitetne u sposobne omladine, hrabrih žena i majki do onih od kojih itekako još imamo mnogo toga naučiti, naših penzionera i boraca. Stoga, neka 6. Oktobar ne bude običan dan nego dan kada će se glasati za djela, rad i i iskustvo - kazala je ona.

Larisa Jovanović, kandidatkinja za vijeće, poručila je kako vjeruje da zajedno s građanima može napraviti promjene koje će Zenicu učiniti boljim mjestom za sve.

- Iako se ranije nisam bavila politikom, moj odlazak iz BiH i povratak su me potaknuli da se aktivno uključim. Vjerujem da svojim iskustvom mogu doprinijeti našoj zajednici i pomoći da Zenica postane grad u kojem svi žele živjeti. Stranka Snaga naroda je jedina politička opcija koja mi je ulila povjerenje. Njihova iskrenost, hrabrost i djelovanje su ono što vjerujem da može donijeti pozitivne promjene. Dok ostale stranke donose nesigurnost i nepravdu, Snaga naroda nudi rješenja i stvarne prilike za našu budućnost. Kao vaša vijećnica, zalagati ću se za mlade i njihov prosperitet. Fokusirat ću se na otvaranje novih radnih mjesta, projekte koji će omogućiti mladima da stiču nova znanja i vještine, kako bi ostali i gradili budućnost ovdje. Zajedno možemo Zenicu pretvoriti u grad gdje mladi ostaju, gdje svi imaju priliku za dostojanstven život. Na izborima 6. oktobra podržite listu Snage naroda i mene kao kandidata broj 11. Zajedno ćemo graditi budućnost jer je snaga u narodu, a budućnost u vašim rukama! - kazala je Jovanović.

Aktuelni gradski vijećnik i kandidat na ovim izborima Elmir Duvnjak kazao je prisutnima u “Areni” kako je u toku svog mandata uvijek bio dostupan i na raspolaganju, te slušao probleme sugrađana i radio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi ih riješio.

- Pratio sam rad naših javnih preduzeća i ustanova, borio se za bolji status radnika, bolju i moderniju opremljenost kako bi usluga koju pružaju bila kvalitetnija a nase ustanove i preduzeca stabilniji. Zalagao se da gradska preduzeća izvršavaju sve poslove raspisane od strane gradske uprave jer bi na taj način novac ostajao u našem gradu.  Borio sam se za mlade, za studente, sportiste, borce i sehidske porodice, transparentnost, za ekologiju i cistu Zenicu, te za sve one kojima je to bilo potrebno. Podnio sam mnoge prijedloge i inicijative, a u narednom periodu, uz Vašu podršku, zalagati ću se za sistemsko rješavanje problema, za usvajanje strategije prema mladima i strategije prema sportu, usvajanje nove adekvatnije odluke o komunalnom redu, usvajanje urbanističkog plana, zalagati se da u gradu bude više kulturnog i društvenog sadržaja kako bi Zenica postala centar regije, grad u koji će ljudi rado dolaziti i uvijek mu se vraćati. Boriti se za potrebe svakog pojedinca jer narod nosim u srcu. Budućnost je u vašim rukama! - poručio je Duvnjak.

Smaragda Imamović, diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom i profesor engleskog jezika i književnosti, poručila je prisutnima kako je Snaga naroda na izbornoj listi kandidovala veliki broj visokoobrazovanih i stučnih kadrova, znajući da samo stručni  kadrovi koji misle svojom glavom mogu ponuditi kvalitetna rješenja na dobrobit svih.

- Svjedoci smo da u Gradskom vijeću vijećnici uglavnom glasaju po direktivi stranaka često bez razumijevanja pravnog okvira. Takve odluke se donose samo u interesu pojedinaca a ne u interesu i na dobrobit svih. Vladavina prava mora biti prioritet. Jasno je da Grad Zenica ne bi mogao podnijeti još četiri godine ovakve vlasti. Samo pogledajte izvještaje federalne revizije koja je utvrdila brojne nepravilnosti i nezakonitosti kod trošenja budžetskog novca, od nezakonitih isplata plaća do kršenja odredbi Zakona kod javnih nabavki. Sada to konačno možemo i moramo zaustaviti i reći – dosta je. Ukoliko uđem u Gradsko vijeće, zalagaću se za dosljedno poštivanje i provođenje Ustava, zakona i zakonskih propisa, jer je to jedini mehanizam zaštite interesa svih građana i građanki i interesa Grada Zenica. Promjena je moguća i ovisi samo o nama. Zato 6. oktobra Vi Budite hrabri na braniku Grada kao što je naš lider bio na braniku države i olovkom u ruci birajte Snagu naroda. Nemojte više dopuštati da nam otimaju budućnost, jer ovo je naš grad za koji se vrijedi i treba boriti - kazala je Imamović. 

Posebne ovacije i aplauze izazvalo je obraćanje Rame Isaka, lidera Snage naroda, koji je poručio kako Snaga naroda piše novu historiju. 

- Nisam u ulozi čovjeka na listi, ali sam u ulozi da budem podrška najkvalitetnijoj listi koja je trenutno ponuđena za vijeće, a to je lista Snage naroda!  Zamislite kada se svi udružite i ujedinite, date podršku kvalitetnim ljudima koji su na našoj listi, date podršku za tri kandidata za koja se može glasati po novom izbornom zakonu, napraviti ćemo revoluciju. Kojeg god kandidata da izaberete i podržite, nećete pogriješiti. Kao federalni ministar uradio sam sve što sam mogao za našu državu u ključnom trenutku kada su prijetili da će nas parčati. Miloradu Dodiku sam poručio da BiH dijeliti ne može i da ona još uvijek ima svojih patriota. Zašto nam je bitna lista za vijeće? Ovo su pripreme za sljedeće Opće izbore jer će Snaga naroda imati svog kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Na kraju, Zenica ovaj put morati da odgovori i pokaže snagu te podrži one koji će raditi u interesu grada jer naši kandidati će raditi samo i u interesu grada Zenice. Ovaj skup dokaz je da Snaga naroda pobjeđuje! Zajedno 6. oktobra slavimo pobjedu! - kazao je lider Isak.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Centralni skup Snage naroda u Gradskoj areni 'Husejin Smajlović' u Zenici

Masovan odziv Kočevskog sliva regionalnom skupu Snage naroda: Vrijeme je da Zenicu učinimo boljom

Kandidati Snage naroda za GV Zenica razgovarali sa mještanima Radakova, priredili im iznenađenje 

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima