Izbori 2024     | 03.10.2024. 16:29 |

Šetnja rukovodstva NAPRIJED BiH kroz Vogošću: Podrška građana za politiku zajedništva i razvoja

FENA Saopćenje, Foto/ Naprijed BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Danas su općinu Vogošća posjetili predsjednik političkog pokreta NAPRIJED BiH, Šemsudin Mehmedović, i potpredsjednik Vedad Silajdžić, zajedno s kandidatima za predstojeće lokalne izbore. U okviru šetnje kroz općinu, rukovodstvo pokreta imalo je priliku razgovarati s brojnim sugrađanima, koji su im pružili podršku za hrabru politiku zajedništva, jedinstva i promjena koju NAPRIJED BiH zastupa.

Predsjednik Mehmedović istakao je važnost ovog trenutka za politički pokret NAPRIJED BiH. “Ovo je prvi put da izlazimo na lokalne izbore, kao pokret koji je osnovan ove godine, a naš cilj je da građanima Vogošće ponudimo stvarnu alternativu. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti, da napustimo stare podjele i počnemo raditi na ekonomskom razvoju i sigurnosti. NAPRIJED BiH nudi konkretna rješenja za Vogošću, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu,” rekao je Mehmedović.

Potpredsjednik Silajdžić naglasio je da su ekonomski prosperitet i sigurnost zajednice ključni prioriteti lokalne politike. “Vogošća zaslužuje vlast koja će prepoznati njen potencijal, raditi na infrastrukturi i privlačenju investicija. Naš cilj je stvaranje novih radnih mjesta i sigurna budućnost za sve građane. NAPRIJED BiH vjeruje u politiku jedinstva i zajedništva, a upravo to donosimo na ovim izborima,” izjavio je Silajdžić.

Delegacija NAPRIJED BiH je tokom šetnje položila cvijeće na tri važna spomenika: Spomenik Šehidima i poginulim borcima Armije RBiH, Spomenik civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima, te  Spomenik sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Na ovaj način odali su počast svima koji su dali svoje živote za slobodu i podsjetili na važnost sjećanja koje čuva dostojanstvo i čast svih žrtava.

Nosilac liste NAPRIJED BiH za Općinsko vijeće Vogošća, Alija Gluhović, istakao je da su kandidati pokreta ljudi posvećeni služenju građanima. “Tokom kampanje smo pokazali svoju spremnost i hrabrost da se bavimo stvarnim problemima Vogošće. Naša lista čini ljude koji su dokazani u svojim profesijama i koji žele raditi za dobrobit cijele zajednice,” rekao je Gluhović.

NAPRIJED BiH poziva sve građane da iskoriste svoje pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima i podrže novu bosansku politiku koja nudi istinske promjene, jedinstvo i razvoj.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naprijed - Srebrenica

Stranka Naprijed: Umjesto marša mira, u Prijedoru marš nemira

Saopćenje za javnost stranke 'Naprijed'

Informacije i uvjeti

Promo

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu