Izbori 2024     | 03.10.2024. 14:44 |

Izjava za javnost kandidata PDP za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Miroslava Ševe

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Čestitam Vladi i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na otvorenih 500 parking mjesta pored najskuplje garaže u regionu, možda i svijetu, garaže u kojoj se na jedno parking mjesto potrošilo 100.000 KM. Rekao je ovo kandidat PDP za odbornika u Banjaluci, Miroslav Ševo, komentarišući današnju vijest da je pored UKC otvoreno 500 novih parkig mjesta.

-Drago mi je što će pacijenti i posjetioci UKC-a konačno imati olakšano parkiranje, ali po kojoj cijeni? Ova garaža, umjesto da predstavlja rješenje, postaje simbol netransparentnosti i potencijalne korupcije. Neko će ovo slaviti kao uspjeh, ali za građane Republike Srpske, to je samo još jedan podsjetnik koliko su njihovi resursi neodgovorno trošeni – navodi Ševo.

On pita koliko će još miliona biti potrebno da se garaža završi, jer čak ni danas kada je jeste otvoren novi parking prostor, garaža nije za korištenje.

-Ako je 54 miliona potrošeno za 500 mjesta koliko će još biti potrošeno za dosatnih 2.000 mjesta koliko je Đajić najavio? Hoće li iko biti odgovoran za ovu enormnu cifru? Hoće li se ikada saznati pravi razlozi zašto je ova garaža, koja je trebala biti infrastrukturni projekat, postala jedan od najskupljih u našoj istoriji? – upitao je on.

Ševo dodaje da je Đajić toliko opterećen gradonačelnikom Banjaluke, da je njegovu sliku danas nosio čak na otvaranje gore pomenutih parkiga mjesta.


S poštovanjem,

Banja Luka, 3. 10. 2024. godine

Informativna služba PDP-a

(FENA) F. F.

PDP

Vezane vijesti

Tribini PDP-a u banjalučkom naselju Petrićevac

Stanivuković predstavio je drugi dio programa za razvoj Banjaluke

Tribina PDP-a u naselju Rosulje

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima