Izbori 2024     | 03.10.2024. 11:15 |

Stanivuković predstavio je drugi dio programa za razvoj Banjaluke

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke i aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, predstavio je drugi dio programa za razvoj Banjaluke u kome se nalaze mnogi infrastrukturni projekti, ako i rješenja za potencijalne probleme.

 

– U našem programu posvetili smo pažnju svake oblasti u našem gradu. Radili smo na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, unapređenju obrazovanja, razvoju turizma sa posebno posvećenom pažnjom ekologije. Ovo će biti naša djela sutra. Prethodni nalog započeli smo obećanjima,  završili djelima i nema sumnje da će tako biti svaki naredni put – rekao je Stanivuković.

On je najavio da ovo nisu nova obećanja u političkoj kampanji, nego projekti na kojima se već radi, a neki od njih će biti završeni u prvoj godini mandata.

Most u naselju Dolac – Gradimo most u Docu kao jedan od najvećih infrastrukturnih projekata i novi simbol našeg grada. Ovaj most će značajno ubrzati protok saobraćaja u gradu i smanjiti gužve. Osim toga, svojim modernim izgledom Banjaluci će dati novi šarm kakav imaju evropske metropole.

Grad bez makadamskih puteva – Jedan od privatnih koraka u okviru mandata biće nastavak izgradnje modernih saobraćajnica. Zato će naš cilj u redovnom periodu biti asfaltiranje svih makadamskih puteva na teritoriji grada Banjaluke.

Srednjoškolski centar i Građevinska škola – Gradimo Srednjoškolski centar sa Poljoprivrednom i Politehničkom školom koji će mladima omogućiti kvalitetno obrazovanje, bolju povezanost i još jedan mladi diplomirani grad. Pored srednjoškolskog centra gradimo i novi objekat Građevinske škole.

Neradna nedjelja – Neradna nedjelja za trgovce i dalje ostaje naš cilj od kojeg nećemo odustati. Istražujemo na tome da ovaj prijedlog postaje realan i nastavlja raditi u interesu porodice, jer je borba za svaki član porodice vodi naš program.

Rješavljanje pitaja vodosnabdijevanja - Naš priredite ove glavne ponude 10 milina KM u Sistem "TUDICE 1 I 2" K ako bi se u pokretanju Riješio prodavača vodovabdijeve u podrušima Potkozarski sela kao i ostali kritični područima.

Nova kanalizaciona mreža – Problemi sa kanalizacijom i otpadnim vodama postaju prošlost u Banjaluci, jer ćemo nastaviti raditi na razvoju nove kanalizacione mreže. Naš cilj je 100 km kanalizacije kojima ćemo se primati cilj da svaka kuća u Banjaluci ima kanalizaciju.

Izmještanje deponije u Ramićima – Problem sa deponijem Ramići će biti trajno i sistemski riješen, a deponija će biti izmijenjena na adekvatnim lokacijama daleko od naseljenih dijelova.

s poštovanjem,

Banja Luka, 3. 10. 2024. godine

Informativna služba PDP-a

(FENA) F. F.

PDP

Vezane vijesti

Tribini PDP-a u banjalučkom naselju Petrićevac

Izjava za javnost kandidata PDP za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Miroslava Ševe

Tribina PDP-a u naselju Rosulje

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima