Izbori 2024     | 02.10.2024. 13:43 |

Održan završni predizborni skup Demokratske fronte Novo Sarajevo

FENA Saopćenje, Foto/ Demokratska fronta

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Sinoć je održan završni predizborni skup Općinske organizacije Demokratske fronte Novo Sarajevo kojem su prisustvovali predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, generalni sekretar Dženan Đonlagić, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo Muamer Bandić, članovi Općinske organizacije DF Novo Sarajevo, te veliki broj zvanica.

U opuštenoj atmosferi, Senad Kapo, predsjednik Općinskog odbora DF Novo Sarajevo, upoznao je prisutne o radu i provedenim aktivnostima Općinske organizacije u toku trajanja njegovog petogodišnjeg mandata, kao i dosadašnjim provedenim predizbornim aktivnostima u okviru priprema za predstojeće lokalne izbore 2024. godine.

Mirza Ramić, nosilac liste kandidata demokratske fronte za Općinsko vijeće Novo Sarajevo prisutnim je predstavio kandidate i Strategiju rada vijećnika u Općinskom vijeću u mandatu 2024. - 2028.

'Izborni program OO DF NS oslanja se na Strategiju razvoja Općine NS.

Podijelili smo ga u nekoliko etapa - prva etapa podrazumijeva pokretanje i završetak projekata o kojima se priča unazad 10, 15, pa čak i više godina. Izdvojit ću samo neke: Izgradnja OŠ Pofalići, izgradnja kružnog toka na Pofalićima, sukcesivno rješavanje saobraćaja u mirovanju, izgradnja Sportsko rekreacionog centra Park šume Hum,...

Nakon toga, idemo u realizaciju novih projekata koji će znatno poboljšati život građana naše općine. Spomenut ću samo neke: Izgradnja hospicija za naše starije sugrađane, izgradnja novih vrtića kojih je malo na našoj općini, izgradnja novih sportskih ploha, proširenje kapaciteta pojedinih škola koje imaju problem sa održavanjem nastave,...',  rekao je Mirza Ramić.

Prisutnim se obratio i Muamer Bandić, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo koji se zahvalio na pozivu i podršci u kandidaturi koju mu je pružila Demokratska fronta. Ukratko se osvrnuo na sve anomalije u upravljanju općinom u prethodnom mandatu, te izložio svoj program rada ukoliko bude izabran.

Na kraju, prisutnim se obratio i Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte. Prisjetio se perioda kada je on bio načelnik Općine Novo Sarajevo i ponudio pomoć Muameru Bandiću ukoliko mu bude potrebna, te izjavio da je, od svih poslova u 'politici', biti načelnik općine njemu najljepši ali i najodgovorniji posao koji je radio. Sa govornice je pozvao sve političke subjekte, posebno one koji vode te subjekte, da prestanu svojim djelovanjem stvarati mržnju i podjele, da je dosta negativnosti u političkom djelovanju. Predsjednik Komšić je naglasio da ovo jesu lokalni izbori, ali da oni mogu biti jako važni i za više nivoe vlasti, jer građani na ovim izborima, odnosno rezultati ovih izbora, mogu poslati jasnu poruku trenutnoj koaliciji na vlasti (Trojka+SNSD+HDZ) koliko je narod zadovoljan njihovim dosadašnjim radom.

Na kraju je poželio sreću kandidatima na listi Demokratske fronte za Općinsko vijeće Novo Sarajevo i Muameru Bandiću kao kandidatu za načelnika Općine Novo Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima