Izbori 2024     | 02.10.2024. 10:28 |

U Bihaću održan centralni predizborni skup Naroda i Pravde u USK-u

FENA Saopćenje, Foto/ Narod i Pravda

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Ministar Hrnjić: Hrabro i otvoreno govorimo o problemima u našoj domovini i zbog toga često trpimo pritiske i uvrede političkih neistomišljenika

Sinoć je u Bihaću, srcu Krajine, održan centralni kantonalni skup Naroda i Pravde u Unsko-sanskom kantonu. Na skupu su predstavljeni kandidati ove stranke za predstojeće lokalne izbore, uz poseban fokus na kandidate za načelnike i gradonačelnike, kao i kandidate za općinska vijeća.

Narod i Pravda, kao stranka koja promovira novu političku snagu, okupila je brojne građane Krajine, koji su iskazali podršku kandidatima iz ove regije. Tokom večeri predstavljeni su kandidati za načelnike i gradonačelnike koalicionih partnera, te kandidati Naroda i Pravde: Azhar Sejarić, kandidat za načelnika Općine Ključ, Ramiz Huremagić, kandidat za gradonačelnika Cazina, Amar Hodžić, kandidat za načelnika Općine Bužim i Sead Bajrić, kandidat za načelnika Općine Bosanska Krupa.

Večeras su predstavljeni i kandidati za općinska i gradska vijeća u svim općinama Unsko-sanskog kantona. Kandidati Naroda i Pravde trenutno zauzimaju manji dio vijećničkih mjesta u općinskim vijećima širom kantona, ali iako malobrojni, tokom proteklog mandata, postigli su značajne rezultate u svojim lokalnim zajednicama. Večeras su predstavljeni i nosioci lista za općinska i gradska vijeća, među kojima i Kemal Hrnjić, nosilac liste za Gradsko vijeće Bihaća, Jasmin Hušić, nosilac liste za Općinsko vijeće Velike Kladuše, Đemal Elezović, nosilac liste za Gradsko vijeće Bosanske Krupe i Jasmin Mujačić, nosilac liste za Općinsko vijeće Sanskog Mosta.

Kemal Hrnjić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kazao je da će šestog oktobra u Bihaću biti referendum sa jednim referendumskim pitanjem za građane, aludirajući na započete procese i projekte koje je politika Naroda i Pravde i koalicionih partnera pokrenula u posljednje vrijeme. Dotakao se i sve češćeg targetiranja i napadanja članova Naroda i Pravde zbog, kako je kazao, hrabrosti i odlučnosti da idu putem popravljanja stanja u našoj domovini.

“Vrlo hrabro i otvoreno govorimo o problemima u našoj domovini i zbog toga često trpimo pritiske i uvrede političkih neistomišljenika. Neki dan čujem jednog sarajevskog kandidata koji kaže da mu smrdimo, smrdimo njegovoj djeci, a smrdit ćemo i njegovim unucima. To su teške riječi i ja sam ponosan što naši ljudi nikad nisu takve riječi ni za koga izrekli”, kazao je ministar Hrnjić.

Azhar Sejarić, najmlađi kandidat za načelnika govorio je o potrošenosti priče o mladima i njihovom zadržavanju u Bosni i Hercegovini. Naveo je primjer mlade Ključanke Sare Huskić, Srebrene i Zlatne značke za koju nije bilo mjesta u njenom gradu ni za volonterski staž.

“Ne možemo pričati o mladima samo pred izbore. Mladima moramo vjerovati i moramo im dati šansu da pokažu šta i koliko mogu, jer od mladih se može učiti i naučiti. Ja vjerujem u mlade”, poručio je mladi kandidat za načelnika Ključa Azhar Sejarić.

Uz predstavljanje kandidata i kratka obraćanja, okupljeni građani imali su priliku čuti i planove Naroda i Pravde za budući razvoj Unsko-sanskog kantona, dok je Ćamil Medanović podsjetio prisutne na sve ono što tišti građane Bihaća i ostalih opčina s područja ovog kantona, te kazao da se energija Naroda i Pravde iz Sarajeva, polahko, ali sigurno prenosi i u Bihać i Krajinu.

“Može bolje i bit će bolje. Do vas je, vi ćete izabrati želite li to”, poručio je Medanović, kandidat sa liste za Gradsko vijeće Bihaća, pozivajući prisutne da Elvedin Sedić bude njihov ponovni izbor za gradonačelnika Bihaća.

Prisutnima su se obratili i Šuhret Fazlić, bivši gradonačelnik Bihaća, te kandidat i aktuelni gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Narod i Pravda poziva sve građane Unsko-sanskog kantona da izađu na izbore i podrže promjene koje dolaze s generacijom novih, mladih političara osnaženih idejom napretka i razvoja našeg društva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima