Ekonomija     | 01.10.2024. 11:14 |

Završno savjetovanje o kancelarijskom i elektronskom poslovanju od 21. do 23. oktobra u Neumu

FENA Promotivni tekst, Foto/ APKE/Arhiv

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Agencija za pravni konsalting i edukaciju APKE organizira od 21. do 23. oktobra u Neumu veliko završno savjetovanje za 2024. godinu o kancelarijskom i arhivskom poslovanju, elektronskom (digitalnom) komuniciranju, upravljanju elektronskim dokumentima, elektronskom potpisu, elektronskim certifikatima, Zakonu o upravnom postupku, upravnom postupku u policijskim postupcima, inspekcijskim poslovima i upravnom sporu.

Savjetovanje je namijenjeno prvenstveno inspektorima u postupanju komunalnih, tržišnih, građevinskih, sanitarnih, saobraćajnih, inspektora rada i drugih, šefovima pravnih odjeljanja, voditeljima prvostepenih i drugostepenih postupaka, rukovodiocima/rukovodećim službenicima i ostalim državnim službenicima organa uprave Bosne i Hercegovine svih nivoa, sindikalnim povjerenicima i članovima sindikalnih organizacija, članovima uprava društava i ustanova, zaposlenicima u pravnim odjelima, odjelima općih i kadrovskih poslova, odjelima za upravljanje ljudskim resursima/ HR Menadžerima, šefovima protokala, članovima vijeća zaposlenika i svima onim koje interesuje navedena tematika.

-Cilj savjetovanja je da se učesnicima pojasni, način otklanjanja grešaka nastalih u upravnim postupcima uz davanje jasnih uputa rukovodiocima/rukovodećim službenicima, privrede, voditeljima prvostepenih i drugostepenih postupaka da svoje postupanje, rokove, utvrđivanje činjenica i tome sl., usklade sa odredbama ovih zakona. Posebna pažnja će se obartiti na digitalnu transformaciju poslovanja, elektronsko potpisivanje, elektronski certifikati (procedura registracije potpisa i dobijanja certifikata) kao i upravljanje elektronskim dokumentima u skladu sa novim odredbama ZUP-a, navode organizatori.

Predavači su: Milica Pranjić, dipl pravnik - pravni savjetnik za upravne sporove Sud BiH;  Admir Hadrović – arhivist i nekadašnji direktor Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine; Haris Kozica, voditelj CA BH pošta Sarajevo; Muamer Halilović, voditelj RA BH pošta Sarajevo; Edvin Šarić dipl. Pravnik, dugogodišnji voditelj prvostepenih i drugostepenih postupaka.

Program savjetovanja i obrazac za online prijavu mogu se naći na web stranici: www.apke.ba PRIJAVA ili upitima na e-mail: info@apke.ba.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Završno savjetovanje iz javnih nabavki za 2024. godinu u Neumu od 21. do 23. oktobra

APKE obuka o zakonima o slobodi pristupu informacijama i zaštiti ličnih podataka

APKE - Zašto je pristup informacijama važan?

Promo

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima

Završno savjetovanje o kancelarijskom i elektronskom poslovanju od 21. do 23. oktobra u Neumu